PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Theodor Diaconu, CEO Cult of Coders: Piața a fost în ușoară scădere, dar AI-ul câștigă teren - este momentul să ne adaptăm la noile provocări

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Theodor Diaconu, CEO Cult of Coders: Piața a fost în ușoară scădere, dar AI-ul câștigă teren - este momentul să ne adaptăm la noile provocări
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2023

Soluțiile de inteligență artificială (AI) au potențialul de a înlocui mare parte din munca repetitivă a unui IT-ist, ceea ce va duce la o creștere la productivității, dar și la rezolvarea problemei deficitului de forță de muncă în domeniul tehnologic, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Theodor Diaconu, CEO Cult of Coders, companie înființată în urmă cu 7 ani și jumătate, specializată în dezvoltarea de sisteme software pentru automatizarea afacerilor și implementarea de soluții custom.

„Este foarte greu de prezis pe termen mediu și lung impactul inteligenței artificiale, însă eu cred că vor apărea foarte multe unelte care vor înlocui mare parte din munca repetitiva, dar nu numai, ci și munca mai low level ce ține de IT. Astfel, se va duce la o creștere fantastică a productivității. Cred că inteligența artificială va rezolva cumva deficitul de forță de muncă în IT”, spune acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a dezvoltat și o soluție bazată pe inteligență artificială, numită Blueprint AI, care ajută programatorii să creeze aplicații software mult mai rapid.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Am reușit să scoatem un prototip într-un timp relativ scurt care permite să specificăm genul de proiect pe care ni-l dorim, iar această AI e capabilă să ne creeze o arhitectură și o structură a modelului de date astfel încât să ne accelereze viteza de dezvoltare. Și acesta e doar începutul. În viitor aceste tehnologii vor evolua și nu vor fi neapărat utile doar la început, ci vor fi alături de dezvoltatorii de software pe durata implementării produselor.

Ne aflăm într-un context de AI boom și aceste unelte care sunt făcute pentru a accelera viteza de dezvoltare sunt la început. Competiția cred că va fi foarte dură pentru că este suficient ca o singura firma să ajungă să ofere o soluție care nu doar că înlocuiește un software developer, ci îi și accelerează munca cu 50% și atunci o să ne uităm la o un show foarte interesant”, precizează Theodor Diaconu.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Horațiu Didea, fondator Workspace Studio: Va exista o anumită contracție, mai puțin în zona de B2B. Însă este foarte mult loc pentru creștere și dezvoltare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Horațiu Didea, fondator Workspace Studio: Va exista o anumită contracție, mai puțin în zona de B2B. Însă este foarte mult loc pentru creștere și dezvoltare

Următorul pas în dezvoltarea soluției Blueprint AI îl reprezintă integrarea de sisteme mai avansate de prototipizare, precum interfețe web și mobile.

„Având în vedere că este încă într-o fază incipientă și este un prototip, segmentul căruia ne adresăm sunt IMM-urile. Pentru ei, noi putem veni cu foarte multă plus valoare deoarece mare parte din proiect îl putem genera doar din descrierea proiectului, urmând să le implementăm soluția la un preț mult mai avantajos și mult mai repede”, adaugă acesta.

„Consider însă că piața a scăzut și observ acest lucru la clienți. Foarte mulți se retrag pe motiv că nu au primit investițiile necesare. Obținem delay-uri de la clienți, care mai apăreau și înainte, dar nu așa deodată. Cel puțin în ultimii 7 ani nu m-am mai confruntat cu o astfel de situație. Deci pot să spun că a scăzut interesul pieței, oamenii țin de bani și e un lucru oarecum normal”, completează Theodor Diaconu.

viewscnt
Afla mai multe despre
theodor diaconu
cult of coders
ai