FOTO Schimbare pe finalul anului: AFI Europe, care deține cel mai mare mall din România, are un nou proprietar. Părinții acestuia, plecați din Georgia în anii 1970

FOTO Schimbare pe finalul anului: AFI Europe, care deține cel mai mare mall din România, are un nou proprietar. Părinții acestuia, plecați din Georgia în anii 1970
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 dec 2017

Holdingul Africa-Israel Investments (AFI Group), care deține pe piața locală mai multe proprietăți, printre care și cel mai mare mall din țară, AFI Cotroceni, va fi cumpărat de omul de afaceri Moti Ben-Moshe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Omul de afaceri (42 de ani), va plăti echivalentul a peste 680 de milioane de dolari (2,38 miliarde de shekeli israelieni) pentru preluarea companiei.

Beni-Moshe a câștigat runda finală a licitației pentru preluarea companiei în fața lui Naty Saidoff, miliardar care se ocupă cu domeniul imobiliar și vânzarea de diamante. Ofeta câștigătoare a fost aleasă prin votul deținătorilor de obligațiuni emise de companie.

Cel mai mare acționar al AFI Group este, în prezent, miliardarul israelian Lev Leviev, care a participat și el la cursa pentru preluarea companiei, chiar alături de Ben-Moshe, ofertele comune ale celor doi fiind însă respinse. Banii oferiți de Ben-Moshe vor merge către deținătorii de obligațiuni emise de AFI Group, pentru stingerea datoriilor.

Ben-Moshe și Naty Saidoff au majorat în mod repetat ofertele de preluare a companiei Africa-Israel, competiția fiind una strânsă.

Părinții lui Moti Ben-Moshe au ajuns în Israel din fosta republică sovietică Georgia în anii 1970. El a strâns avere din cumpărarea de energie electrică și gaze naturale de la producători și vânzarea către utilizatorii finali.

FOTO Schimbare pe finalul anului: AFI Europe, care deține cel mai mare mall din România, are un nou proprietar. Părinții acestuia, plecați din Georgia în anii 1970

Grupul Africa-Israel este prezent în România prin AFI Europe.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

Mașinile circulă și în acest an bară la bară pe Valea Prahovei, cu 20 kilometri la oră CITEȘTE ȘI Mașinile circulă și în acest an bară la bară pe Valea Prahovei, cu 20 kilometri la oră

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare și de succes mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) și oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 50.000 de clienți pe zi.

 În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro.

Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment. În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București). 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
africa-israel
afi cotroceni
moti ben-moshe
lev leviev
mall
afi group
proprietar
tranzactie