Compania poloneză Kruk, specializată în administrarea și recuperarea crențelor, a investit, în primul trimestru al acestui an, echivalentul a 80 de milioane de zloți (4,65 milioane de euro*) în portofolii de creanțe din România, echivalentul a circa 45% din totalul la nivel grup. România a fost, astfel, principala țintă a investițiilor companiei poloneze.
Comisia Europeană a acceptat oferta Visa și Mastercard de a reduce comisioanele la plățile efectuate în UE cu carduri emise în afara blocului comunitar, punând astfel capăt unui investigații împotriva celor două companii.
Veniturile nete din România ale Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, au inversat tendința pozitivă de anul trecut și au scăzut cu 15,6% în primul trimestru, la 38,81 milioane de dolari. România este a doua piața a companiei în funcție de venituri, după Cehia.
Retailerul francez Carrefour, operatorul celui mai mare lanț de hipermarketuri din Europa și al doilea mare jucător de profil la nivel global, a continuat să crească pe piața românească în primul trimestru, raportând vânzări de 502 de milioane de euro (inclusiv TVA). România a avut, astfel, în termeni comparabili, cel mai solid ritm de creștere dintre piețe europene pe care compania este prezentă.
Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piața locală, a raportat în primul trimestru un profit net de 436 milioane lei, în creștere cu 19,14% față de aceeași perioadă a anului trecut. În raportul financiar, banca a estimat o taxă pe active de 136 milioane lei aferentă anului financiar 2019.