GEFCO România, cel mai mare furnizor de servicii de logistică auto de pe piața locală, urmărește diversificarea portofoliului și a crescut ponderea clienților din domeniile farmaceutic, retail și energie, negociind în prezent și alte parteneriate. Reprezentanții companiei spun că de la debutul pandemiei COVID capacitatea operatorilor logistici de adaptare la schimbările extrem de dese face diferența între a rămâne sau nu pe piață.
Compania Prysmian Cabluri și Sisteme, care operează la Slatina cea mai mare fabrică de cabluri cu fibră optică a grupului italian, principalul producător de profil la nivel mondial, și-a adaptat strategia pentru a face față cererii crescute din piață. Produsele companiei sunt utilizate în mari proiecte energetice și de telecomunicații din întreaga lume, dar și în clădiri impresionante: Burj Khalifa din Dubai, noul muzeu Luvru din Abu Dhabi sau The Shard din Londra.
Efectele crizei semiconductorilor, care a obligat Dacia și Ford să sisteze producția pentru mai multe zile, se propagă în industria auto, afectând atât producătorii de componente, cât și serviciile conexe: compania TRIGO, cel mai mare furnizor de servicii de evaluare a calității, cu afaceri de circa 10 milioane de euro, a început anul cu încasări mai mici cu 10% față de nivelul bugetat.
Producătorul de materiale din titan Zirom România, având printre clienți companii aeronautice și auto precum Ferrari, McLaren și Rolls Royce, vrea să-și extindă capacitatea de producție, dar și portofoliul de clienți, atât din punct de vedere geografic, cât și al industriilor.
Business-ul furnizorului de echipamente de curățenie Kärcher România, parte a grupului german cu același nume, a crescut anul trecut cu 17% și a ajuns la 23 de milioane de euro. Pentru 2021, compania și-a propus o creștere de peste 10% a afacerilor, susținută în principal de vânzările de echipamente profesionale.