Am fost de câteva ori la acest restaurant rusesc, ultima dată acum doi ani. L-am găsit exact la fel, nimic schimbat, nici în ambianță, nici în meniu. Și vorbesc aici de partea rusească a meniului, fiindcă au adăugat și tot felul de banalități din bucătăria internațională la Cherie Saveurs de Russie. Așa, fiindcă și alții fac la fel. De fapt, ca să fiu mai exact, meniul Cherie e unul “internațional”, iar mâncărurile rusești sunt trecute la “specials”.
Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armenească și l-am văzut, scris cu litere mari, roșii, să se vadă de departe: La Armenească (Moise House). Mă apropii, văd că e un restaurant etnic evreiesc kosher, cu multe inscripții în ebraică. În jur, aproape toți vorbeau în ebraică, unii cu însemnele cele distinctive ale apartenenței etno-confesionale, cu bărbi, chipiuta (kippah), batic și fuste la femei, și ce mai au la îndemână ca să se recunoască între ei.
Am fost la Funky Lounge Herăstrău și acum doi ani. M-am dus ca la un restaurant, nu la club, așa cum fac aproape toți cei care ajung pe frumosul ponton. Nu a fost cine știe ce mâncarea atunci, însă acum mi s-a părut vizibil mai banală, ca să folosesc un eufemism. Carnea de vițel a fost rezonabilă, la fel și somonul, însă nu e de ajuns.
Micul palat de pe Bulevardul Dacia aparține Republicii Franceze, și acolo au avut întotdeauna L’Institut Francais. Și au făcut un bun obicei din a avea acolo și un bistrou sau o cafenea. Primul a fost Le Bistrot Francais, al lui Alain Kremeur, în interior, în salonul din spate, la parter. Apoi au păstrat doar terasa din spate, din curte, de lângă cinematograful Elvire Popesco.
SushiRoom a fost câțiva ani în centru, lângă Atheneul Roman, unde au lasat locul lui Bistro Ateneu, al acelorași proprietari, Cristi Preotu și Călin Căpușan. Acum s-au mutat în Piața Dorobanților, la intrarea de pe Beller, unde era înainte Steak Up. Au deschis la sfârșitul lui iunie, după îndelungi lucrări, pregătiri și teste.