Primăria Capitalei, în lipsa unor realizări concrete, face din UTI un vinovat de serviciu care să justifice public diferite acțiuni la limita bunelor practici, așa cum este protocolul cu clubul FCSB pentru întreținerea gazonului Arenei Naționale sau extinderea, cu întârziere de doi ani față de promisiunea publică inițială, a Sistemului de Management al Traficului, prin încredințare directă, fără licitație, de lucrări ample, unei companii municipale într-un domeniu în care există în piață un mediu concurențial dezvoltat, companii cu referințe și cu experiență, se arată într-un comunicat al UTI ca reacție la un anunț al Primăriei cum că pentru modernizarea semafoarelor din aproape 60 de intersecții, firma cu care lucrează acum e cu 59% mai ieftină decât UTI, contractantul de anul trecut.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, afirmă că, în urma problemelor agenției Terra Tourism, care a intrat sâmbătă în colaps și nu și-a mai putut achita obligațiile față de clienți și parteneri, a trimis în fiecare din zilele trecute controale la sediile firmei, dar nu a găsit pe nimeni. În consecință, Trif a sesizat Poliția pentru a găsi proprietara firmei.
Cu o asigurare de 10.000 de dolari în cazul unei agenții detailiste și cu 50.000 de dolari pentru un turoperator, cum se întâmplă astăzi dacă o astfel de firmă intră în incapacitate de plată, banii ajung doar pentru despăgubirea câtorva zeci de turiști. ANAT și Ministerul Turismului schimbă însă acum radical sistemul de garantare a banilor turiștilor. În ultimii ani au fost înregistrate insolvențele unor mari companii, precum Mareea, Paravion și Omnia, dar și a unora mai mici, ca Genius Travel și, zilele trecute, Terra Tourism, anunțată în premieră de Profit.ro, cazuri care afectează puternic imaginea agențiilor de turism și determină jucătorii să găsească o soluție.
Cristian Găvan a trebuit, în urmă cu trei ani, să renunțe definitiv la producția de mobilier pe comandă, afacerea din care trăise vreme de două decenii, pentru că nu mai găsea forță de muncă specializată. S-a reorientat spre un business conex, distribuția de materiale și accesorii pentru mobilier, și a ajuns la vânzări de aproape 20 de ori mai mari față de vechea afacere.
Câteva mii de persoane protestează, duminică, în mai multe orașe din țară și scandează lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar și împotriva Guvernului. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Anticipate”, ”Hoți”, dar și ”Nu vrem să fim conduși de hoți”. ”Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?”, este mesajul protestatarilor de la Sibiu, în timp ce la Cluj și Oradea, oamenii au instalat corturi în piețele centrale și refuză să plece, anunțând că vor lupta ”până la capăt”, relatează News.ro.