Profitul brut al ING România a crescut cu 44% anul trecut, la 565 milioane de lei, în condițiile în care venitul a urcat cu 299 milioane de lei, la 1,3 miliarde de lei. Profitul net a fost de 474 milioane de lei, în creștere cu 42%.
Antreprenorii și managerii de companii românești reuniți în Fundația Romanian Business Leaders reacționează la anunțatele majorări salariale pentru bugetari printr-o scrisoare deschisă trimisă premierului și miniștrilor Muncii și Finanțelor, pe care-i invită să să pună în pielea unui antreprenor și să țină cont de situația încasărilor bugetare înainte de a lua măsuri care ar putea avea efect, în viitor, și asupra mediului de business.
Cifra de afaceri din sectorul construcțiilor din Regiunea Nord-Est a depășit anul trecut nivelul de 8 miliarde de lei (cifre provizorii), cu aproximativ un miliard de lei peste nivelul din 2015 (7,18 mld. lei) și cu mai mult de 2,4 miliarde lei față de 2014 (5,57 mld.lei), arată o radiografie a situației economice din județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui, realizată de KeysFin pentru Arabesque, principalul jucător din piața materialelor de construcție.
România nu este un caz singular în Europa când vine vorba de reacții ostile ale politicienilor față de companii multinaționale, de instituții financiare sau de investitori privați. “Ne-am obișnuit cu schimbările de regim politic și cu retorica politicienilor. Nu doar în România”, a afirmat astăzi, la Viena, Andreas Treichl, CEO al Erste Group.
BRD-Groupe Societe Generale va propune ca 70% din profitul pe 2016 să fie distribuit sub formă de dividende, aceasta fiind cea mai mare rată de alocare de după privatizarea băncii, în 1999. O valoare record va avea și dividendul brut pe acțiune, care, la fel ca și randamentul, va fi mai mult decât dublu față de cel stabilit pentru anul precedent.