Legea care impune măsuri suplimentare de etichetare a laptelui a fost modificată astfel încât România să evite declanșarea unei noi proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, așa cum a avertizat anterior Profit.ro. Etichetarea laptelui a fost modificată și în privința țării de origine a laptelui materie primă, urmând ca pe produse să fie specificate țara de origine sau locul de proveninență a laptelui cu ponderea cea mai mare.
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, unul dintre argumentele care au stat la baza dărâmării Guvernului, dar al cărui proiect nu a fost prezentat public, va include aproape 30 de mari companii din majoritatea domeniilor, dintre care unele societăți vor trebui să participe la capitalul social al Fondului cu întregul capital propriu. Unele dintre companii sunt listate la bursă.
Două noi proiecte de legi propun înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, cât și pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise. În ambele cazuri, permisul de conducere va putea fi suspendat.
Fondul kazah-român, care ar urma să fie capitalizat cu 150 milioane dolari de KMG International, din grupul kazah de stat KazMunayGas, parte a soluției convenite în urmă cu mai bine de 4 ani pentru rezolvarea problemei datoriilor istorice ale Rompetrol față de statul român, ar urma să efectueze investiții și în străinătate, nu doar în România.
Numeroși miniștri și-au trimis, joi, la Guvern, cererile de retragere a demisiei, declinate de premierul demis Sorin Grindeanu, în mare parte cu o greșeală gramaticală identică, vorbind de funcția de ”membru a Guvernului”, în loc de ”membru al Guvernului”. Câțiva miniștri au avut însă inspirația să corecteze textul tip primit, probabil, de la partid, însă nu au observat că acordul de gen lipsea de două ori în cerere.