Unele firme de asigurare au o politică de tarifare care se bazează pe bonusuri sau sancțiuni extreme. Pentru anumite companii de transport prețul RCA este și de zece ori mai mic decât tariful de bază, în timp ce altele plătesc de cinci ori nivelul de primă care permite asigurătorului acoperirea cheltuielilor. Aceste diferențe semnificative au atras atenția ASF.
Înainte de a face o asigurare, analiza ofertelor tuturor firmelor este esențială. De la prețuri la riscuri asigurate, franșize și excluderi, diferențele ajung să aibă impact semnificativ în buzunarul clientului. Profit.ro a constatat că dintre cei mai importanți șapte jucători din România, cinci au o particularitate care poate fi speculată pentru a obține un preț mai bun.
Autoritatea de Supraveghere Financiară intenționează să limiteze comisioanele de intermediere în cazul polițelor RCA și să interzică modificarea tarifelor de primă mai devreme de un an de la ultima modificare, fără excepții. Sursele Profit.ro spun că ASF se gândește să intervină “personalizat”, adică la fiecare firmă de asigurare în parte. Vânzarea prin canale care presupun costuri mai mici, cum este cel online, va permite o reducere de preț.
Consiliul ASF va decide, mâine, ridicarea licenței LIG Insurance și formularea unei cereri de faliment pe numele societății controlate în trecut de Daniel Tudor, fostul șef al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Povestea actualului proprietar al LIG e total netransparentă, ca și sursa veniturilor semnificative pe care asigurătorul le obține încă din Italia, după cum Profit.ro a scris în premieră.
Poziția de lider al pieței, dobândită anul acesta după o explozie fără precedent a vânzărilor de RCA, nu face bine Asirom. Cu un gest pe care partenerii nu îl înțeleg, societatea de asigurare a anunțat vineri noaptea brokerii cu care lucrează că va reduce comisioanele cu aproximativ 40%, începând de luni, 8 august.