Alstom, care livrează României trenuri de metrou, declanșează concedieri și vinde active

Alstom, care livrează României trenuri de metrou, declanșează concedieri și vinde active
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 nov 2023
Alstom reduce numărul de locuri de muncă și vinde active pentru a-și consolida bilanțul, după ce problemele legate de reducerea lichidităților au făcut ca valoarea de piață a producătorului de trenuri să scadă cu sute de milioane de euro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Producătorul francez a demarat un program de cesionare de active pentru a obține până la 1 miliard de euro, scrie Bloomberg Alstom intenționează, de asemenea, să desființeze aproximativ 1.500 de posturi și are în vedere o majorare de capital cu drepturi de preempțiune pentru acționarii săi.
Diminuarea inflației lasă loc unei reveniri economice fragile în Europa de Est CITEȘTE ȘI Diminuarea inflației lasă loc unei reveniri economice fragile în Europa de Est

Aceste măsuri sunt menite să calmeze îngrijorările investitorilor după ce luna trecută Alstom și-a redus previziunile pentru întregul an privind fluxul de numerar, ca răspuns la creșterea stocurilor și la întârzierile unui proiect major din Marea Britanie. Reducerea perspectivelor a provocat o scădere a acțiunilor companiei, care s-a adăugat la dificultățile cauzate de achiziția problematică a producătorului canadian Bombardier de 5,5 miliarde de dolari. Acțiunile Alstom nu și-au revenit încă după scăderea de luna trecută.

"Vom face tot ce este necesar pentru a păstra bilanțul puternic", a declarat CEO-ul Henri Poupart-Lafarge într-un interviu acordat Bloomberg.
 
Prin noile măsuri, Alstom își propune să își mențină ratingul de investment grade și să reducă datoria netă cu 2 miliarde de euro până în martie 2025. Reducerile de locuri de muncă reprezintă aproape 10% din totalul posturilor din vânzări și administrație și nu vor afecta lucrătorii din inginerie sau din fabrici.

La aproape trei ani de la cumpărarea activității feroviare a Bombardier, Alstom continuă să se confrunte cu contracte costisitoare moștenite de la fostul său concurent. Alstom dă vina pe managementul defectuos al Bombardier pentru întârzierile de livrare și pentru cheltuielile mari necesare pentru a le finaliza.

Alstom este lider mondial în sisteme feroviare integrate. Compania dezvoltă și comercializează sisteme, echipamente și servicii pentru sectorul feroviar, de la trenuri de mare viteză până la metrouri și tramvaie.

În România, compania este furnizor de trenuri și servicii de mentenanță pentru Metrorex, fiind implicată, printre altele, și în proiectul reabilitării tronsonului feroviar Simeria-Sighișoara, parte din Coridorul IV Pan-European, care leagă Germania de Turcia, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria, desemnat de UE drept una dintre cele mai importante rute de transport pe calea ferată.

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
trenuri
bombardieri
concedieri alstom
datorii alstom