Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour

Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour
scris 5 ian 2022

Grupul francez Auchan analizează posibilitatea de a lansa o nouă ofertă de preluare a rivalului Carrefour, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit acestora, Auchan ar fi reluat demersurile pentru o eventuală tranzacție cu Carrefour, după ce negocierile anterioare au eșuat în toamna anului trecut. În acest sens, Auchan a purtat discuții cu mai multe firme de private equity cu privire la o posibilă alianță în vederea unei oferte. Sursele au subliniat însă că discuțiile sunt în derulare și nu există nicio certitudine că va fi lansată o ofertă, arată Agerpres.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Acțiunile Carrefour au crescut miercuri pentru a opta ședință consecutiv, acesta fiind cea mai îndelungată perioadă de creștere înregistrată de titlurile Carrefour în ultimii patru ani. Miercuri, acțiunile Carrefour s-au apreciat cu până la 6,6%, ceea ce conferă companiei o valoare de piață de aproximativ 13,5 miliarde de euro.

O eventuală combinare cu Carrefour ar permite familei Mulliez care a înființat Auchan să dea naștere celui mai mare grup de distribuție din Franța și să își consolideze poziția în fața rivalilor cu prețuri reduse din Germania. Însă orice tranzacție va avea nevoie de sprijinul acționarilor principali de la Carrefour, familia Moulin și magnatul brazilian Abilio Diniz.

În octombrie a fost anunțat că retailerul Carrefour a decis să renunțe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuții exploratorii în ultimele luni.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Decizia a fost luată  de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacție ar fi prea complicată.

Carrefour a anunțat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunțat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
auchan