Bancherii de top de pe Wall Street își reiau avertismentele cu privire la o recesiune

Bancherii de top de pe Wall Street își reiau avertismentele cu privire la o recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2022

Bancherii de top de pe Wall Street și-au reînnoit avertismentele cu privire la o recesiune economică, pe fondul tensiunilor geopolitice și al politicilor monetare agresive în lupta cu inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Goldman Sachs, David Solomon, spune că mediul economic se va înăspri “semnificativ de aici înainte” și estimează că Rezerva Federală a SUA va majora ratele peste 4,5-4,75% dacă nu observă “schimbări reale” în comportamentul companiilor și consumatorilor.

"Dacă [oficialii Fed] nu văd schimbări reale - piața muncii este în continuare foarte, foarte strânsă - este evident că se joacă doar cu partea de cerere prin înăsprire. Dar, dacă nu văd schimbări reale de comportament, bănuiesc că vor merge mai departe" cu majorările de dobândă, a declarat Solomon la conferința Future Investment Initiative de la Riad, citat de Reuters și Bloomberg.

BCE va majora mai mult dobânzile în contextul riscului recesiunii CITEȘTE ȘI BCE va majora mai mult dobânzile în contextul riscului recesiunii

"Atunci când există un scenariu economic în care inflația este încorporată, este foarte greu să ieși din el fără o încetinire economică reală", a adăugat Solomon.

Prezent la conferință, directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dilion, a apreciat că războiul dintre Rusia și Ucraina, precum și tensiunile dintre Statele Unite și China sunt mai îngrijorătoare decât o posibilă recesiune în Statele Unite.

"Sunt o mulțime de lucruri rele la orizont și care ar putea - nu neapărat, dar ar putea - duce Statele Unite în recesiune (...). Ne vom descurca cu asta. M-aș îngrijora mult mai mult în legătură cu geopolitica din lumea de astăzi", a spus Dimon.

Potrivit lui Solomon, lumea trece printr-o perioadă de ajustări, după mult timp “în care a funcționat într-un anumit fel, cel puțin în ceea ce privește politica monetară”.

"Economia inovației este vie și sănătoasă. Progresele înregistrate pe o întreagă varietate de fronturi, fie că este vorba despre inteligența artificială și tehnologie cuantică sau despre tehnologia medicală și progresele în domeniul sănătății, vor avea un impact profund asupra modului în care trăim", a precizat Solomon.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
david solomon
jamie dilon
jpmorgan chase
recesiune
economia mondiala
razboi ucraina
tensiuni geopolitice