BCE recomandă guvernelor să majorezele împrumuturile pentru a salva locurile de muncă ale tinerilor

BCE recomandă guvernelor să majorezele împrumuturile pentru a salva locurile de muncă ale tinerilor
scris 21 dec 2020

Tinerii sunt de două ori mai afectați decât vârstnicii de recesiunile grave și din acest motiv guvernele ar trebui să se împrumute atât cât au nevoie pentru a salva locurile de muncă ale tinerilor, arată un studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Bloomberg.

Conform acestui studiu, crizele economice tind să se resimtă, prin diferite canale, asupra diferitelor grupe de vârstă. Gospodăriile tinere sunt mai dependente de muncă, pentru a câștiga un venit pe baza căruia să se împrumute. În schimb, generațiile mai vârstnice sunt mai puțin dependente pentru că dețin, probabil, active financiare, scrie Agerpres.

FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania

Chiar dacă o recesiune poate diminua prețul activelor, cel mai mare impact se resimte în pierderea locurilor de muncă pentru cei tineri, susține Alessandro Ferrari, cercetător la Banca Italiei. Nu numai că tinerii își pierd venitul atunci când au cea mai mare nevoie de el, dar experiența dobândită cu ocazia crizei îi face pe tineri să evite să își asume riscuri, ceea ce pe termen lung le reduce randamentele pentru economiile lor viitoare.

Guvernele se chinuie se găsească cea mai bună modalitate pentru a-și finanța răspunsul la criza actuală. Deși majoritatea au injectat sprijin fiscal pentru a proteja locurile de muncă pentru moment, politicienii au opinii împărțite cu privire la cât de mult ar trebui să continue acest sprijin și dacă ar trebui majorate taxele pentru a reduce o povară a datoriei fără precedent.

Studiul lui Alessandro Ferrari concluzionează că cel mai bine pentru guverne este să majoreze împrumuturile acum, pentru a ajuta gospodăriile tinere, și să se preocupe mai târziu de povara datoriei. Menținerea tinerilor în câmpul muncii este în avantajul economiei, pe ansamblu, și în plus crește și avuția următoarelor generații, care ulterior pot fi taxate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
locuri de munca