Bitcoin se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din martie 2020

Bitcoin se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din martie 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2021

Cea mai cunoscută criptomonedă este pe cale să înregistreze cea mai slabă săptămână de tranzacționare din martie anul trecut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cotațiile bitcoin s-au prăbușit cu circa 11% de la începutul săptămânii, cea mai amplă depreciere din martie 2020. Moneda virtuală a scăzut în trei din ultimele cinci ședințe de tranzacționare, cu un declin de două cifre consemnat joi.

Vânzările mari pe bitcoin din ultimele zile au readus în prim plan întrebările privind sustenabilitatea boom-ului din piața criptoactivelor, scrie Bloomberg.

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale CITEȘTE ȘI BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale

În pofida semnalelor privind creșterea ratei de adoptare a bitcoin în rândul investitorilor instituționali, unii analiști consideră criptomoneda doar o manie speculativă. Prețul bitcoin a crescut de patru ori în 2020, apreciere văzută ca fiind nesustenabilă pe termen mai lung.

De cealaltă parte, apărătorii critpoactivelor minimizează volatilitatea ridicată din jurul tranzacțiilor și se arată optimiști în privința prețurilor.

“Pentru Bitcoin, un interval de 10% [în fluctuațiile prețurilor] intraday nu reprezintă decât o zgârietură (...) Mâine, poate ajunge cu ușurință înapoi la 35.000 dolari, sau ar putea cădea sub 30.000 dolari și să testeze suportul noțional la 27.000 dolari”, spune Jeffrey Halley, analist senior la Oanda Asia Pacific.

Cotațiile au revenit pe creștere în a doua parte a sesiunii astăzi, dar nu înainte ca bitcoin să bifeze un minim intraday de 28.898 dolari/unitate.

În jurul orei 17:50 (ora României), criptomoneda se aprecia cu 3,6% față de referința de ieri, până la prețul de 32.418 dolari, potrivit indicelui prețurilor calculat de CoinDesk.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
cotatii bitcoin
boom criptoactive
bula speculativa