Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie

Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie
scris 3 nov 2020

Bursa din Shanghai a suspendat Oferta Publică Inițială a Ant Group Co Ltd pe platforma sa STAR Market, care fusese inițial stabilită pentru 5 noiembrie, a anunțat marți operatorul bursier chinez, transmit Bloomberg și Reuters, citate de Agerpres. Conform comunicatului Bursei din Shanghai, listarea companiei fintech Ant a fost oprită din cauza incapacității grupului de a îndeplini noile condiții stabilite de autoritățile de reglementare. În urma deciziei Bursei din Shanghai, Ant a decis să oprească și listarea la Hong Kong.

De asemenea, Ant a informat că Oferta Publică Inițială a fost suspendată de Bursa de la Shanghai după ce recent Autoritatea de reglementare financiară din China a cerut o întâlnire cu fondatorul Ant Group, Jack Ma, și alți directori ai companiei. Oficialii chinezi au apreciat că Ant ar putea să nu îndeplinească cerințele privind listarea sau publicarea informațiilor, și au citat recentele modificări în reglementarea companiilor din domeniul tehnologiei financiare (fintech).

Joi era programată listarea duală a grupului Ant la Bursele din Hong Kong și Shangha

Procesatorul chinez de plăți Ant Group, cel mai valoros “unicorn” din lume și cea mai mare companie din fintech, parte a gigantului Alibaba, era așteptat să strângă aproape 35 miliarde de dolari în urma listării duale din Hong Kong și Shanghai, cea mai ofertă publică de acțiuni din istorie.

Grupul chinez, care operează, printre altele, platforma de plăți online Alipay, cea mai mare din din lume în funcție de numărul de utilizatori, voia să vândă peste 3,3 miliarde de acțiuni în două tranșe egale, reprezentând aproximativ 11% din capitalul social înainte de o eventuală exercitare a opțiunilor de supraalocare de către investitori.

Ant Group (fost Ant Financial Services) a stabilit un preț de 68,8 yuani/acțiune (10,27 dolari) pentru pachetul de acțiuni ce urma să fie listat pe bursa din Shanghai și de 80 de dolari Hong Kong (10,32 dolari americani) pentru tranșa destinată bursei din Hong Kong, preț care conferă companiei o valoare de circa 280 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Dacia Spring generează scandal în Franța. Sindicaliștii acuză fabricarea în China CITEȘTE ȘI Dacia Spring generează scandal în Franța. Sindicaliștii acuză fabricarea în China

Compania voia să atragă atragă aproximativ 34,5 miliarde de dolari în urma listării duale, mult peste recordul de 29,4 miliarde de dolari stabilit anterior la bursă de compania saudită Aramco.

În cazul exercitării opțiunilor de supraalocare, Ant putea strânge încă 5,17 miliarde de dolari de la investitori, la o evaluare post-operațiune de 320 miliarde de dolari.

Ant Group a fost evaluată la 150 miliarde de dolari la cea mai recentă rundă de finanțare privată, derulată în 2018, și a urcat pe primul loc în clasamentul global al “unicornilor”, în fața Uber Technologies. Uber s-a listat la bursă anul trecut, la o evaluare de circa 83 miliarde de dolari.

Ant a fost înființată de miliardarul chinez Jack Ma, cofondator al Alibaba Group. Operând inițial sub numele Alipay, compania a fost redenumită Ant Financial Services în 2014. Portofoliul companiei include mărci precum Ant Fortune, MYbank, Sesame Credit și Ant Financial Cloud.

Alibaba deține un pachet de 33% din acțiunile Ant. Gigantul chinez din domeniul comerțului electronic a anunțat că va subscrie 730 milioane de acțiuni în cadrul ofertei publice de la Shanghai pentru a-și putea păstra participația la un nivel apropiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ant group
ant financial
alipay
listare duala
cel mai mare ipo din istorie
alibaba
jack ma