Compania aeriană Cathay Pacific declanșează concedieri masive și închide un brand

Compania aeriană Cathay Pacific declanșează concedieri masive și închide un brand
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2020

Compania aeriană Cathay Pacific din Hong Kong va concedia 6.000 de persoane și va închide brandul Cathay Dragon, din cauza pandemiei de coronavirus, anunță Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va anunța, cel mai probabil, planul în mod oficial miercuri după închiderea pieței. Deși inițial au fost planificate aproximativ 8.000 de disponibilizări la nivel global, intervenția Guvernului a ajutat la o revizuire care vizează 5.000 de locuri de muncă în Hong Kong, potrivit raportului.

Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari CITEȘTE ȘI Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari

Cathay a înregistrat o pierdere de 1,3 miliarde dolari în prima jumătate a anului.

Traficul de pasageri a scăzut în urma restricțiilor impuse și a temerilor călătorilor, compania declarând că se așteaptă să funcționeze la aproximativ 10% din capacitatea pre-pandemică pentru restul anului și cu mult sub un sfert în prima jumătate a anului 2021.

Pentru septembrie, numărul pasagerilor Cathay a scăzut cu 98,1% față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
cathay pacific
concedieri