Ant Financial, divizia de plăți digitale a gigantului chinez Alibaba, a atras 14 miliarde dolari în cea mai mare rundă de finanțare de până acum și a devenit cea mai valoroasă companie fintech

Ant Financial, divizia de plăți digitale a gigantului chinez Alibaba, a atras 14 miliarde dolari în cea mai mare rundă de finanțare de până acum și a devenit cea mai valoroasă companie fintech
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 iun 2018

Ant Financial Services Group, divizia de plăți digitale a gigantului chinez Alibaba, a atras aproximativ 14 miliarde de dolari în cea mai mare rundă de finanțare a unei companii cu capital privat la nivel global. În urma operațiunii, Ant Financial a devenit cea mai valoroasă companie fintech, fiind evaluată la circa 150 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Runda de finanțare de tip Serie C s-a adresat, în premieră, atât investitorilor străini, cât și celor locali, și a inclus o tranșă în dolari și una în yuani.

Printre participanții străini se numără fondul suveran singaporez GIC, Khazanah Nasional Berhad, fondul suveran al Malaysiei, fondul de pensii canadian Canada Pension Plan (CPP) Investment Board, precum și fondurile americane Silver Lake și Carlyle Group.

Sesiune de ezitare la BVB. Raliul din minime s-a oprit momentan CITEȘTE ȘI Sesiune de ezitare la BVB. Raliul din minime s-a oprit momentan

Ant Financial nu a precizat care este valoarea companiei în urma noii runde de finanțare. Potrivit unor surse citate de Reuters și MarketWatch, operațiunea conferă companiei o valoare de circa 150 miliarde de dolari, ceea ce o propulsează pe primul loc între companiile fintech la nivel global. După runda de finanțare anterioară, din 2016, compania era evaluată la 60 miliarde de dolari.

Spre comparație, “unicornul” american Uber Technologies, cel mai valoros startup din lume, este evaluat în prezent la circa 68 miliarde de dolari.

Ant Financial, care operează, printre altele, platforma de plăți online Alipay, cea mai mare din lume, va folosi banii atrași pentru accelerarea procesului de expansiune la nivel internațional și pentru investiții în tehnologie.

Anul trecut, compania chineză a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului american de servicii financiare MoneyGram, cu activități și în România, însă tranzacția a fost blocată de autoritățile din SUA la începutul acestui an, din motive de securitate.

Ant Financial a fost înființată de miliardarul chinez Jack Ma, cofondator al Alibaba Group. Operând inițial sub numele Alipay, compania a fost redenumită în 2014. Portofoliul companiei include mărci precum Ant Fortune, MYbank, Sesame Credit și Ant Financial Cloud.

Împreună cu partenerii internaționali, Ant Financial deservește 870 milioane de utilizatori globali și peste 15 milioane de firme chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ant financial
alibaba
finantare
plati digitale
fintech