CoinsPaid, cea mai mare firmă de plăți cripto, victima unui furt de 37 milioane dolari. Serie de atacuri majore în lume

CoinsPaid, cea mai mare firmă de plăți cripto, victima unui furt de 37 milioane dolari. Serie de atacuri majore în lume
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2023

CoinsPaid, cel mai mare furnizor de plăți în criptomonede din lume, a fost victima unui atac cibernetic pe care îl atribuie grupului Lazarus din Coreea de Nord, hackerii reușind să fure 37 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, cu sediul la Tallinn, Estonia, a raportat furtul autorităților, scrie Bloomberg.

"Putem confirma că poliția a fost într-adevăr contactată, dar în prezent nu putem împărtăși informații suplimentare cu publicul", a declarat prin e-mail purtătorul de cuvânt al Poliției estoniene, Kaarel Kallas.

Germania a ieșit, la limită, din recesiune. Cea mai mare economie europeană rămâne însă sub presiune CITEȘTE ȘI Germania a ieșit, la limită, din recesiune. Cea mai mare economie europeană rămâne însă sub presiune

CoinsPaid, care facilitează plățile cripto pentru cazinourile online, suspectează că în spatele atacului s-ar afla Lazarus Group, grup de hackeri nord-coreeni cu presupuse legături cu guvernul de la Phenian.

Atacul vine după ce grupul de hackeri ar fi furat criptomonede în valoare de 100 milioane de dolari de la Atomic Wallet, pe care poliția estoniană a declarat că îl investighează în iunie.

Pagubele provocate industriei criptomonedelor de atacurile cibernetice au crescut la un nivel record de 3,8 miliarde de dolari în 2022, pe fondul intensificării atacurilor legate de Coreea de Nord, potrivit firmei de cercetare Chainalysis.

CoinsPaid a declarat că fondurile clienților nu au fost afectate de atac, iar activitățile de procesare a plăților au fost reluate.

Roșiile s-au scumpit în India cu 700% în acest an, iar unii fermieri s-au îmbogățit CITEȘTE ȘI Roșiile s-au scumpit în India cu 700% în acest an, iar unii fermieri s-au îmbogățit

Atacul "a implicat elemente de inginerie socială, încercări agresive de mituire a personalului critic și atacuri asupra a numeroase aplicații accesibile pe internet", potrivit CoinsPaid.

Compania a precizat că sistemele sale funcționează normal și că intenționează să anunțe o nouă inițiativă pentru a preveni astfel de atacuri în viitor.

Lazarus Group este considerat vinovat de o serie de atacuri majore în lume - inclusiv de cea mai importantă fraudă informatică din istorie, în valoare de 625 milioane de dolari și de furtul, în 2016, a 81 de milioane de dolari de la Banca Bangladeshului dintr-un cont deschis la Rezerva Federală de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinspaid
lazarus group
atac cibernetic
hackeri
grupul lazarus
furt criptomonede