Continental adaugă inteligența artificială generativă de la Google la computerul său de bord

Continental adaugă inteligența artificială generativă de la Google la computerul său de bord
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 sep 2023
Furnizorul de piese auto Continental echipează tablourile de bord ale automobilelor cu inteligența artificială generativă de la Google, permițând șoferilor să discute cu mașinile lor, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Producătorul german va integra tehnologia în computerul de înaltă performanță Smart Cockpit. Șoferii pot chestiona inteligența artificială cu privire la o serie de subiecte, de la găsirea presiunii corecte pentru anvelope la mai multe informații despre punctele de interes de pe traseu, iar sistemul răspunde în timp real.
Petra Pavaje ajunge la 800 de produse în portofoliu CITEȘTE ȘI Petra Pavaje ajunge la 800 de produse în portofoliu

Continental se așteaptă ca soluția să fie gata pentru producție în 18 luni. Până la sfârșitul anului viitor, aproximativ 30 de modele de mașini vor fi echipate cu computerele de înaltă performanță, a declarat furnizorul german.

Așa cum a scris Profit.ro, angajații Continental din Iași lucrează, împreună cu colegii din alte țări, la tehnologia Smart Cockpit HPC, un produs care permite constructorilor auto să instaleze la bordul mașinilor un sistem care integrează funcțiile specifice de control și infotainment. Sistemul este conceput pentru a permite conectrea a două afișaje, o configurație devenită deja standard la noile automobile, dar poate fi extins pentru a conecta chiar și trei display-uri, de exemplu unul de tip head-up display. Interfața pe care o utilizează sistemul Smart Cockpit este capabilă să conecteze toate aceste funcții cu un sistem de operare Android, care să includă navigație, telefon, radio, display mirroring, iar la acest capitol, angajații din România ai Continental colaborează cu cei din Singapore pentru transmiterea între Android și Linux a semnalului de streaming video.

Toate cele trei domenii de activitate ale Continental sunt reprezentate în România. Compania deține șase unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
smart cockpit
google