Europa este lider mondial în ceea ce privește revenirea turismului din pandemie

Europa este lider mondial în ceea ce privește revenirea turismului din pandemie
scris 24 nov 2022

La doi ani și jumătate după pandemia de COVID-19, există o serie de câștigători clari în cursa pentru readucerea industriei turismului la nivelul la care era înainte de pandemie, iar Europa este în fruntea listei, potrivit datelor publicate de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), transmite Bloomberg.

Grație călătoriilor în interiorul regiunii, precum și turiștilor americani care au revenit în destinațiile lor favorite, Europa a atras 68% din cele 477 milioane de sosiri de turiști internaționali înregistrate la nivel mondial în primele nouă luni ale anului. Este vorba de o revenire până la 81% din sosirile de turiști înregistrate înainte de pandemie, arată Agerpres.

Tranzacție: Canadienii de la Jade Power și-au cedat operațiunile din România către Enery, după ce au renunțat brusc la proiectul hidroelectric din Brașov CITEȘTE ȘI Tranzacție: Canadienii de la Jade Power și-au cedat operațiunile din România către Enery, după ce au renunțat brusc la proiectul hidroelectric din Brașov

UNWTO subliniază că numărul de sosiri de turiști în Europa este mai mult decât dublu (126%) comparativ cu cel înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut. De asemenea, cea mai mare cerere pentru vacanțe în orașele europene sau pe stațiunile de pe coasta Mediteranei s-a manifestat în trimestrul al treilea al acestui an, când sosirile au ajuns la aproape 90% din nivelul înregistrat în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
turism