Fondatorul FTX Cryptocurrency Exchange a fost eliberat pe o cauțiune de 250 de milioane de dolari

Fondatorul FTX Cryptocurrency Exchange a fost eliberat pe o cauțiune de 250 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

Un tribunal american a decis să-l elibereze pe cauțiune pe fondatorul și fostul CEO al bursei de criptomonede FTX, în faliment, Sam Bankman-Fried, care a fost acuzat de fraudă financiară, a transmis Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit acestuia, cauțiunea s-a ridicat la 250 de milioane de dolari, ceea ce, potrivit procurorului federal Nicholas Rus, a fost una dintre cele mai mari sume din istoria justiției americane. În acest caz, Bankman-Fried va fi obligat să se afle în casa părinților săi sub supraveghere electronică, scrie Adevarul.

ULTIMA ORĂ Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe cale de a fi desființat. Controlul ex-ante la achiziții publice, eliminat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe cale de a fi desființat. Controlul ex-ante la achiziții publice, eliminat

Sam Bankman-Fried trebuie să se prezinte la următoarea ședință de judecată, care va avea loc pe 3 ianuarie.

Procurorul Rus a spus că acuzațiile împotriva omului de afaceri sunt suficient de grave pentru a-l ține în arest, dar a remarcat că a acceptat în mod voluntar extrădarea în Statele Unite din Bahamas, unde a fost reținut săptămâna trecută. În plus, averea lui Bankman-Fried s-a diminuat semnificativ, așa că procurorul a spus că respectiva cauțiunee va „limita în mod semnificativ capacitatea inculpatului de a se deplasa”.

Apărarea susține că o tentativă de evadare este, de asemenea, puțin probabilă din cauza recunoașterii lui Bankman-Freed.

Antreprenorul va fi obligat să se prezinte la următoarea ședință de judecată din 3 ianuarie.

Bankman-Fried a fost reținut săptămâna trecută în Bahamas, la cererea Washingtonului. După ce omul de afaceri a acceptat să fie extrădat în Statele Unite, autoritățile statului insular au permis extrădarea lui în Statele Unite. Afacerea antreprenorului a primit deja statutul de una dintre cele mai mari din istoria Americii.

La începutul lunii noiembrie, FTX a anunțat pe Twitter că a depus falimentul și CEO-ul său, Bankman-Fried, și-a dat demisia. Securities and Exchange Commission din SUA stabilește dacă omul de afaceri a fost implicat în acțiunile care au dus la criza de lichiditate. Omul de afaceri neagă toate acuzațiile aduse lui. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ftx cryptocurrency exchange
cautiune