Raiffeisen a plătit în avans 33 mil. lei către furnizori proprii, pentru a-i susține în perioada pandemiei, și 27 mil. lei taxe și impozite fără amânare de 30 de zile permisă de lege

Raiffeisen a plătit în avans 33 mil. lei către furnizori proprii, pentru a-i susține în perioada pandemiei, și 27 mil. lei taxe și impozite fără amânare de 30 de zile permisă de lege
scris 2 apr 2020

Raiffeisen Bank a urgentat în martie toate plățile pe care le avea de făcut pentru parteneri, furnizori și stat. Banca a virat, în 25 martie 2020, peste 27 de milioane de lei taxe și impozite către stat, chiar dacă OUG 29/2020 permitea amânarea acestor plăti, până la 30 de zile de la încetarea stării de urgență, și a plătit înainte de scadență aproape 40% din sumele achitate către furnizori.

“În condițiile în care toată populația face eforturi să respecte regulile pentru a preveni răspândirea virusului, activitatea unor companii este afectată în mai mare măsură și din acest punct de vedere măsurile de amânare la plata impozitelor, luate de Guvern, sunt justificate. În context, cred că toate companiile care pot plăti la timp taxele și impozitele trebuie să o facă”, a spus Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește” CITEȘTE ȘI BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește”

În plus, Raiffeisen Bank a făcut plăti de aproximativ 85 milioane de lei în martie 2020 (cu 12% mai mari decât în martie 2019) către toți furnizorii și partenerii săi, companii în mare parte locale, cu operațiuni în România. Dintre acestea 33 milioane de lei (aproape 40%) reprezintă plăti înainte de scadență. În anul 2019, Raiffeisen Bank a plătit pentru 3350 de parteneri și furnizori în jur de 720 de milioane de lei, arată banca.

 

“În această perioada este foarte important pentru noi să-i sprijinim pe toți clienții, pe toți partenerii și furnizorii noștri, că la rândul lor să-i poată susține pe cei care depind de ei și să fie păstrate cât mai multe locuri de muncă. Am făcut multe plăti chiar înainte de scadență, tocmai pentru a susține mediul de afaceri. Dacă lucrăm toți împreună, cu responsabilitate, vom depăși mai ușor această perioada dificilă de criză sanitară și economia își poate reveni mai repede”, a spus Steven van Groningen.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
coronavirus
taxe
impozite
furnizori
plati in avans
steven van groningen