GRAFIC Petrolul, la a doua săptămână de creșteri consistente, pe fondul temerilor privind oferta

GRAFIC Petrolul, la a doua săptămână de creșteri consistente, pe fondul temerilor privind oferta
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mai 2022

Cotațiile petrolului cresc vineri, “aurul negru” fiind pe cale să bifeze a doua săptămână de câștiguri consistente, pe fondul îngrijorărilor legate de oferta la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 19:45 (ora României), referința globală Brent era cotată la 112,95 dolari/baril, în creștere cu 1,85% raportat la prețul de la închiderea tranzacțiilor joi.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se aprecia cu 1,97%, la 110,39 dolari/baril.

Ambele sortimente sunt pe cale să încheie săptămâna cu un câștig de peste 3% la nivelul perioadei. Ar fi a doua săptămână de creșteri consecutive în ultimele două luni.

Acțiunile europene scad abrupt și se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din ultimele 2 luni CITEȘTE ȘI Acțiunile europene scad abrupt și se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din ultimele 2 luni

Uniunea Europeană a anunțat că intenționează să interzică importurile de țiței rusesc în următoarele șase luni și produsele rafinate până la finele anului, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Oficialii europeni au propus să acorde Ungariei - care s-a împotrivit embargoului - și Slovaciei un an în plus pentru a se conforma, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu discuțiile.

Prețurile sunt susținute și de anunțul surprinzător al SUA din această săptămână privind refacerea rezervei sale strategice de petrol încă din această toamnă. Anunțul vine la puțin timp după ce Washingtonul a decis eliberarea unei cantități record de 180 milioane de barili de petrol din rezervă într-un interval de 6 luni, în încercarea de a calma creșterea prețurilor.

"Pe termen scurt, fundamentele pentru petrol sunt pozitive și doar temerile legate de o încetinire economică în viitor” mai constrâng prețurile, a comentat Phil Flynn, analist senior de piață la Price Futures Group.

GRAFIC Petrolul, la a doua săptămână de creșteri consistente, pe fondul temerilor privind oferta

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
cotatii titei
brent
importuri petrol rusia
razboi ucraina