ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale

ING declanșează concedieri și închide anumite sucursale
scris 5 nov 2020

ING Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a anunțat că va desființa 1.000 de locuri de muncă și va închide toate sucursalele din America Latină și unele țări din Asia, în încercarea de a-și reduce costurile și a accelera transformarea sa digitală, transmite Bloomberg.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

În paralel, ING a raportat un profit net de 788 milioane de euro în trimestrul al treilea, aproape jumătate față de rezultatul de 1,4 miliarde de euro raportat în trimestrul al treilea al anului trecut, și sub estimările analiștilor care mizau pe un profit de 844 milioane de euro. În schimb, costurile ING au crescut până la 2,6 miliarde de euro, scrie Agerpres.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

"Pe segmentul wholesale banking, ne vom concentra și mai mult pe clienții noștri de bază precum și pe simplificarea amprentei noastre geografice, ceea ce înseamnă mai puțin personal. Aceasta include închiderea sucursalelor din America de Sud și unele țări din Asia", a declarat directorul general de la ING, Steven van Rijswijk.

Șeful ING a adăugat că pe segmentul de retail banking, vor fi reduse eforturile de standardizare a serviciilor de digital banking, ceea ce va avea un impact asupra unor țări precum Franța, Spania și Cehia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
concedieri