Mercedes se așteaptă la randamente mai mici în acest an din cauza încetinirii economiei

Mercedes se așteaptă la randamente mai mici în acest an din cauza încetinirii economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Constructorul german de automobile premium Mercedes-Benz Group AG a anunțat joi că se așteaptă la o scădere a randamentelor sale în acest an, în condițiile în care se va confrunta cu o încetinire a economiei și o diminuare a cererii pentru vehicule electrice, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mercedes-Benz a raportat joi o rentabilitate ajustată a vânzărilor de 12,6% pentru divizia sa auto în 2023, în linie cu estimările analiștilor. Însă, pentru 2024, Mercedes se așteaptă ca rentabilitatea diviziei sale auto să coboare până la 10%, pe fondul revizuirii estimărilor referitoare la vânzările de automobile electrice, scrie Agerpres.

Parcurile Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului și Carol - reabilitate, dar vor rămâne fără pază CITEȘTE ȘI Parcurile Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului și Carol - reabilitate, dar vor rămâne fără pază

Chiar dacă se așteaptă la randamente mai mici în acest an, Mercedes a anunțat joi un program de răscumpărări de acțiuni în valoare de trei miliarde de euro, grație unui flux de numerar peste așteptări.

Constructorul german intenționează să vândă mai multe automobile din segmentul superior, precum S-Class, pentru a stimula profiturile și a finanța tranziția costisitoare la vehiculele pe baterie.

„Situația economică și piețele auto continuă să fie caracterizate de un grad excepțional de incertitudine. Noi perturbări pe lanțurile de aprovizionare și, în special, disponibilitatea de componente vitale, rămân un factor de risc semnificativ”, a avertizat joi Mercedes.

În pofida revizuirii, Mercedes-Benz, primul din cei trei mari constructori germani care publică rezultatele pe 2023, ar urma să aibă cele mai mari marje de profit, în parte și grație strategiei sale de a transfera costurile mai mari pe seama clienților.

Ponderea vehiculelor electrice pe baterie și a vehiculelor hibride de tip plug-in ar urma să rămână blocată undeva între 19% și 21% din vânzările Mercedes în acest an. Constructorul german și-a revizuit, în jos, previziunile pe termen mediu pentru această tehnologie și acum se așteaptă ca vehiculele electrice să reprezinte 50% din vânzări abia în a doua jumătate a acestui deceniu, mai degrabă decât în 2025, cum estima anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
ranbdamente