Oficial BCE: Cei care investesc în bitcoin trebuie să fie pregătiți să piardă toți banii

Oficial BCE: Cei care investesc în bitcoin trebuie să fie pregătiți să piardă toți banii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 feb 2021

Cei care aleg să investească în bitcoin ar trebui să fie pregătiți să "piardă toți banii", consideră Gabriel Makhlouf, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE). Criticile sale la adresa criptomonedei sunt în linie cu avertismentele altor oficiali ai instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

"Personal, nu știu sigur de ce oamenii aleg să investească în astfel de active, dar este clar că ei le consideră active. Rolul nostru este să asigurăm protecția consumatorilor", a declarat Makhlouf, care este și guvernatorul băncii centrale din Irlanda, pentru Bloomberg TV.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Afirmațiile sale vin după ce președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat, luna aceasta, că bitcoin "este un activ extrem de speculativ".

Lagarde a făcut apel la o reglementare globală a Bitcoin, spunând că, în unele cazuri, moneda digitală a fost folosită în activități de spălare de bani, iar orice deficiențe trebuie rezolvate.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Anul trecut, bitcoin a avut o evoluție impresionantă și a doborât record după record. În martie, bitcoin se tranzacționa la un preț de circa 5.000 de dolari, de aproape 7 ori mai mic decât prețul actual.

Din luna noiembrie, prețul bitcoin a crescut de peste două ori și a atins, în prima parte a lunii ianuarie, un maxim istoric de peste 40.000 de dolari.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

În ultimele săptămâni, bitcoin a pierdut din valoare și se tranzacționează, în prezent, sub 35.000 de dolari. Vineri, moneda a trecut pentru scurt timp pragul de 38.000 de dolari, după ce Elon Musk și-a actualizat profilul de Twitter cu #bitcoin. Astfel de variații atipice pentru majoritatea activelor sunt și argumentul principal al celor care critică bitcoin și o consideră un activ speculativ, fără valoare intrinsecă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
bitcoin
criptomonede
criptomoneda
moneda virtuala
gabriel makhlouf
bce bitcoin
critici bitcoin
avertisment bitcoin
bce criptomonede
reglementari criptomonede