Orășelul german Glashuette a devenit un fel de Champagne pentru ceasurile de lux

Orășelul german Glashuette a devenit un fel de Champagne pentru ceasurile de lux
scris 12 feb 2022

Ceasurile de lux produse în orășelul german Glashuette vor dobândi un statut protejat, similar cu cel de care beneficiază vinurile spumante din regiunea Champagne din Franța, transmite Bloomberg.

Camera superioară a Parlamentului german a adoptat așa-numitul Decret Glashuette, care garantează că doar ceasurile produse în acest orășel cu aproximativ 7.000 de locuitori din landul Saxonia vor putea afișa acest nume, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO ANPC a închis temporar 11 camere la Hotelul Radisson Blu din București. ”Hotelul celor 5 stele căzătoare!\ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO ANPC a închis temporar 11 camere la Hotelul Radisson Blu din București. ”Hotelul celor 5 stele căzătoare!"

Amplasat la trei ore în sudul Berlinului, în apropiere de granița cu Cehia, Glashuette are cea mai mare concentrație de producători de ceasuri de talie mondială din afara Elveției. A. Lange & Soehne, cel mai renumit producător de ceasuri din Glashuette, a dobândit o reputație care rivalizează cu cea a giganților elvețieni Patek Philippe și Audemars Piguet.

Un decret similar a fost adoptat în urmă cu mai multe decenii pentru cuțitele produse în orășelul Solingen. Aceste decrete garantează că produsele care poartă numele respective îndeplinesc anumite criterii cu privire la conținutul local.

Statutul protejat va ajuta la combaterea produselor contrafăcute, precum și la asigurarea locurilor de muncă din industria de orologerie de la Glashuette, a declarat premierul landului Saxonia, Michael Kretschmer, într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF.

"Cu produse de calitate cum sunt ceasurile pentru care oamenii plătesc mii de euro, locurile de muncă sunt sigure numai atunci când și calitatea este acolo. De aceea trebuie protejată", a declarat Kretschmer. 

viewscnt
Afla mai multe despre
glashuette
ceasuri de lux