PayPal a discutat cu Pinterest o eventuală achiziție

PayPal a discutat cu Pinterest o eventuală achiziție
scris 20 oct 2021

Procesatorul de plăți amrican PayPal Holdings a purtat discuții cu cei de la Pinterest pentru o eventuală achiziție.

Suma vehiculată pentru rețeaua socială cu aproape 500 de milioane de useri era de 39 miliarde dolari, conform Bloomberg.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Pinterest este o rețea socială pentru diverse hobby-uri, iar valoarea de piață a companiei a crescut de patru ori de la începutul pandemiei, arată Hotnews.

Acțiunile Pinterest au crescut cu peste 10% după apariția informației.

PayPal a avut mult de câștigat de pe urma creșterii fulminante a shopping-ului online și dacă ar reuși să cumpere Pinterest ar intra în domeniul ”social commerce” care este foarte promițător.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Luna trecută, PayPal a cumpărat Paidy, companie japoneză care furnizează soluții de finanțare pe termn scurt, de tipul "cumpără acum, plătește mai târziu", segment de creditare aflat în plină exansiune de la debutul pandemiei. Procesatorul american va plăti 2,7 miliarde de dolari.

În februarie a fost anunțat că Microsoft s-a adresat directorilor rețelei sociale Pinterest pentru o eventuală preluare, dar că în prezent nu se mai poartă discuții între cele două companii.

Pinterest este o rețea socială pentru diverse hobby-uri, iar valoarea de piață a companiei a crescut enorm în anul pandemiei,  la 51 miliarde dolari.

Dacă s-ar fi concretizat, achiziția ar fi fost cea mai mare din istoria Microsoft, companie cu o valoare de piață de 1.800 miliarde dolari care în 2016 a cumpărat Linkedin (cu 26 miliarde dolari).

Instagram va reduce vizibilitatea clipurilor cu watermark de TikTok CITEȘTE ȘI Instagram va reduce vizibilitatea clipurilor cu watermark de TikTok

Cei de la Pinterest au spus în trecut că vor ca rețeaua să rămână independentă.

Pinterest este din aprilie 2019 pe bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
pinterest