Prețul metalelor prețioase - în scădere pe fondul apetitului investitorilor pentru numerar

Prețul metalelor prețioase - în scădere pe fondul apetitului investitorilor pentru numerar
scris 17 mar 2020

Cotațiile metalelor prețioase au înregistrat luni noi scăderi pe fondul îngrijorărilor că măsurile de stimulare adoptate de băncile centrale nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăți perspectivele economice care se deteriorează rapid, transmite Bloomberg.

Prețul aurului a coborât sub pragul de 1.500 de dolari uncia pentru prima dată în acest an, platina a înregistrat cea mai importantă scădere din istorie, iar cotația la argint a suferit cea mai mare scădere de după 2009, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat

Pe piața petrolului, la Londra, cotația barilului de țiței Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai a scăzut cu peste 10%, ajungând la 30,22 dolari, cel mai redus nivel înregistrat după luna februarie 2016. La New York, barilul de țiței WTI cu livrarea în luna aprilie a pierdut 8,04%, până la 29,18 dolari. Analiștii sunt de părere că această scădere se datorează dezechilibrului provocat de o ofertă abundentă și de o cerere slabă din cauza pandemiei de coronavirus.

"Suntem într-un scenariu în care investitorii vând tot ce pot", susține Carlo Alberto De Casa, analist șef la ActivTrades.

În aceste condiții, pe piața spot, cotația aurului a scăzut cu 4,2%, până la 1.465,40 dolari uncia, după ce săptămână trecută a pierdut 8,6%, cea mai importantă scădere săptămânală de după 1983. Cotația argintului a scăzut cu 14%, iar platina a pierdut 26%, până la 564 de dolari uncia.

viewscnt
Afla mai multe despre
metale pretioase
aur
argint
activtrades