Prețurile la gaze naturale în Europa cresc cu 20% după ce Gazprom a tăiat livrările către UE

Prețurile la gaze naturale în Europa cresc cu 20% după ce Gazprom a tăiat livrările către UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 aug 2022
Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au crescut cu 20% după ce decizia Moscovei de a închide temporar gazoductul  Nord Stream 1 a amplificat temerile privind o întrerupere prelungită a aprovizionării.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Contractele futures de referință au urcat spre 300 de euro pe Megawatt-oră, ceea ce a dus, de asemenea, la creșterea prețurilor la electricitate și cărbune, până la noi recorduri. În Germania, prețul gazelor a sărit, în premieră, de 700 de euro pe Megawatt-oră.
 
Conducta cheie Nord Stream va fi oprită pentru trei zile de mentenanță pe 31 august, însă există temeri că nu va fi repusă în funcțiune după lucrări, așa cum era planificat, notează Bloomerg.
Qualcomm ia în considerare o revenire pe piața serverelor cu un nou cip, în încercarea de a-și reduce dependența de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Qualcomm ia în considerare o revenire pe piața serverelor cu un nou cip, în încercarea de a-și reduce dependența de smartphone-uri

Anterior, Europa a fost în suspans în ceea ce privește transporturile prin acest gazoduct timp de săptămâni, fluxurile fiind reluate doar la niveluri foarte scăzute după ce a fost închisă pentru lucrări luna trecută.

Contractele futures de pe bursa de la Amsterdam, referința europeană, au urcat la 294,12 euro pe Megawatt-oră. Prețul a crescut pentru cinci săptămâni consecutive, cea mai lungă serie de scumpiri din acest an. Contractele britanice echivalente a urcat luni cu 23%.
viewscnt
Afla mai multe despre
gaz
gaze
gazprom
rusia
nord stream