Scăderi pe burse, în contextul creșterii randamentelor obligațiunilor. Acțiunile Adidas și Twitter - în picaj

Scăderi pe burse, în contextul creșterii randamentelor obligațiunilor. Acțiunile Adidas și Twitter - în picaj

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2022

Acțiunile europene și contractele futures pe titlurile americane scad vineri, în condițiile în care randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au continuat să urce, traderii anticipând că Fed își va menține politica monetară agresivă până când inflația va da semne de încetinire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De asemenea, investitorii evaluează reziliența companiilor în fața unei multitudini de obstacole evidențiate de cele mai recente raportări financiare, scrie Bloomberg.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 1,6% în jurul orei 12:40 (ora României), cu scăderi pe toate bursele majore: -1% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -1,6% pentru DAX de la Frankfurt și -1,7% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Zara intră în afacerile cu haine second-hand CITEȘTE ȘI Zara intră în afacerile cu haine second-hand

Acțiunile Adidas s-au prăbușit cu peste 9%, cel mai mult în ultimii doi ani, după ce compania și-a redus previziunile privind marja operațională și vânzările.

Contractele futures pentru indicii bursieri americani s-au depreciat, de asemenea, iar acțiunile Twitter s-au corectat cu până la 16% în tranzacțiile premarket, pe fondul relatărilor din presă potrivit cărora oficiali de la Casa Albă  discută dacă SUA ar trebui să supună unele dintre tranzacțiile lui Elon Musk unor analize de securitate națională, inclusiv acordul privind preluarea platformei de social media.

Titlurile Twitter consemnau un declin de 8,4% la ora menționată.

Atenția investitorilor este în continuare concentrată cu precădere asupra Marii Britanii, unde Partidul Conservator încearcă să găsească rapid un înlocuitor pentru Liz Truss, care a fost nevoită să demisioneze din funcția de premier, din cauza măsurilor fiscale considerate nerealiste.

Lira sterlină a pierdut teren în fața dolarului, iar randamentele obligațiunilor britanice pe 10 ani au crescut, în urma rapoartelor potrivit cărora un plan fiscal detaliat ar putea fi întârziat de procesul de selecție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
adida
twitter
randamente obligatiuni
inflatie
fed
recesiune