Siemens vinde divizia de sisteme mecanice Flender, tranzacție de peste 2 miliarde euro

Siemens vinde divizia de sisteme mecanice Flender, tranzacție de peste 2 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2020

Conglomeratul industrial german Siemens, prezent cu patru fabrici în România, a ajuns la un acord pentru vânzarea producătorului de echipamente mecanice și electrice Flender, achiziționat în 2005, într-o tranzacție de peste 2 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondul american de private equity The Carlyle Group va plăti 2,025 miliarde de euro pentru preluarea Flender.

Sectorul industrial european a fost un punct luminos într-un an altfel anost pe piața fuziunilor și achiziților, cu tranzacții de aproximativ 127 miliarde de dolari (109 miliarde euro) de la începutului anului, în creștere cu 5% raportat la perioada similară din 2019, potrivit Bloomberg.

Băncile centrale au vândut aur pentru prima dată în ultimul deceniu CITEȘTE ȘI Băncile centrale au vândut aur pentru prima dată în ultimul deceniu

Siemens a cumpărat producătorul german de sisteme mecanice de la banca americană Citgroup în urmă cu 15 ani, în schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

Vânzarea Flender are loc în contextul în care Siemens își reorganizează afacerile, proces inițiat în urmă cu doi ani și care include concedierea a peste 10.000 de angajați la nivel global.

Parte a reorganizării, Siemens a listat la bursă diviziile de electricitate și de echipamente medicale, Siemens Energy și Siemens Healthineers, un plan similiar fiind gândit inițial și pentru subsidiara Flender.

Cu sediul în orașul german Bocholt, Flender este un furnizor important de cuplaje și reductoare, având 8.600 de angajați și 10 unități de producție, în Germania, SUA, China și India. 

Grupul german Siemens deține patru fabrici în România, precum și patru centre de cercetare-dezvoltare, în București, Brașov și Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
flender
vanzare flender
carlyle group
sisteme mecanice
tranzactie