xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari

xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

xAI, compania de inteligență artificială lansată de Elon Musk anul trecut, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aceasta urmărește o evaluare cuprinsă între 15 miliarde și 20 de miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Elon Musk a declarat în decembrie că startupul său de inteligență artificială (AI) xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru abonații Premium+ ai platformei de socializare X.

Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger CITEȘTE ȘI Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger

Pe măsură ce mai mulți agenți de publicitate se îndepărtează de platforma de microblogging, miliardarul a insistat asupra reducerii dependenței companiei de publicitate și și-a îndreptat atenția asupra abonamentelor și a le face mai atractive.

El chiar intenționează să transforme X într-o ”super aplicație”, oferind o gamă largă de servicii abonaților săi, de la mesagerie și rețele sociale până la plăți peer-to-peer.

Musk a lansat xAI în iulie, ca răspuns la eforturile Big Tech în AI, pe care le-a criticat pentru cenzura excesivă și lipsa măsurilor de siguranță adecvate.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft și Google, parte a grupului Alphabet, se întrec pentru a lansa produse bazate pe inteligență artificială, după ce chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a atras imaginația companiilor și utilizatorilor la nivel global.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
xai
chatgpt