Thailanda mizează pe pensionarii europeni care vor să își petreacă iarna într-o destinație însorită

Thailanda mizează pe pensionarii europeni care vor să își petreacă iarna într-o destinație însorită
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2020

Thailanda a pus la punct o strategie care permite pensionarilor europeni să își petreacă iarna în această țară, în încercarea de a salva industria turistică în criză, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși granițele Thailandei sunt închise pentru majoritatea turiștilor străini începând de la finele lunii martie, pentru combaterea pandemiei, guvernul de la Bangkok intenționează în prezent să acorde vize străinilor care vor să petreacă în Thailanda o perioadă de timp de până la nouă luni, a declarat Boon Vanasin, președintele Thonburi Healthcare Group Pcl, al treilea mare grup de spitale private din Thailanda, care pe lângă spitale deține și cămine de bătrâni, scrie Agerpres.

Transportatorii low-cost din Europa vor să câștige cote de piață în timp ce rivalii se restructurează CITEȘTE ȘI Transportatorii low-cost din Europa vor să câștige cote de piață în timp ce rivalii se restructurează

Acești vizitatori pe termen lung ar urma să își înceapă sejurul în Phuket, una din principalele destinații turistice din Thailanda, cu o perioadă de 14 zile în carantină timp în care vor fi supuși mai multor teste pentru depistarea virusului. După trei săptămâni petrecute în insula Phuket, și cu condiția ca rezultatele testelor de coronavirus sunt negative, vor putea călători și în alte regiuni din Thailanda, precizează Boon Vanasin, care susține că are informații directe cu privire la planul guvernului și se așteapă ca primii turiști să ajungă înaintea iernii.

Această deschidere ar fi o gură de oxigen pentru industria turismului și ospitalității din Thailanda, care se chinuie să supraviețuiască după cinci luni fără vizitatori străini. Chiar dacă Thailanda este una din țările cu cele mai bune succese la nivel mondial în combaterea pandemiei de Covid-19, economia sa bazată pe turism a fost una din cele mai afectate la nivel global, prognozele pentru acest an indicând o contracție record de 8,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
pensionari europeni
turism