The Honest Co, compania deținută de actrița americană Jessica Alba, urmărește să se listeze în SUA și caută să atragă aproape 440 milioane dolari

The Honest Co, compania deținută de actrița americană Jessica Alba, urmărește să se listeze în SUA și caută să atragă aproape 440 milioane dolari
scris 27 apr 2021

The Honest Co, compania deținută de actrița americană Jessica Alba, urmărește să se listeze în SUA și caută să atragă până la 439 milioane dolari, conform Bloomberg. 

În 2016 era relatat că grupul anglo-olandez Unilever negociază preluarea The Honest Company, companie americană de produse organice destinate copiilor fondată de actrița Jessica Alba împreună cu trei antreprenori, pentru care ar putea plăti puțin peste 1 miliard de dolari.

Suma era sub nivelul de 1,7 miliarde de dolari la care a fost evaluată compania anul trecut. Tot atunci era precizat că discuțiile cu Unilever erau însă în fază incipientă, iar Honest ar putea alege să listeze un pachet de acțiuni pe bursă în locul vânzării.

Înființată în 2011, Honest, cu sediul la Santa Monica, California, a atras până în prezent peste 200 milioane de dolari de la investitori externi, printre care fondurile de investiții General Catalyst Partners și Lightspeed Venture Partners. În eventualitatea unei vânzări, acționarii Honest s-au angajat să restituie unora dintre investitori dublul sumei cu care au finanțat compania.

Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara CITEȘTE ȘI Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara

Honest comercializează produse organice destinate în special copiilor, precum scutece și produse de îngrijire personală, dar și detergenți și cosmetice. Compania are vânzări anuale de circa 300 milioane de dolari.

Compania co-fondată de celebra actriță americană susține că nu folosește ingrediente sintetice, cu risc toxic ridicat, însă mai multe publicații media și asociații ale consumatorilor au acuzat prezența acestui tip de ingrediente în produsele firmei.

viewscnt
Afla mai multe despre
honest company
unilever
jessica alba
preluare