Tranzacție pregătită: Faurecia analizează vânzarea mai multor active, inclusiv din România

Tranzacție pregătită: Faurecia analizează vânzarea mai multor active, inclusiv din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 mai 2022

Grupul francez Faurecia, printre cei mai mari furnizori de componente auto, cu o prezență puternică și pe piața de profil din România, analizează vânzarea unor active secundare după finalizarea achiziției Hella, într-o tranzacție estimată la 1,5 miliarde de euro și care ar viza și o parte dintre activele românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Faurecia a devenit acționarul majoritar al companiei germane Hella la începutul anului, mutare prin care și-a dublat operațiunile și numărul angajaților din România. Portofoliul local de active include 8 fabrici și 3 centre de dezvoltare și servicii, cu peste 7.000 de angajați.

Furnizorul francez de componente auto discută acum cu consilieri pe marginea unei potențiale vânzări a diviziei sale de control al emisiilor, Clean Mobility, precum și a diviziei de aplicații speciale a Hella, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Ambele divizii sunt prezente și în România, cu unități la Craiova, Timișoara și Lugoj.

La Craiova, Faurecia produce tehnologii de control al emisiilor, în timp ce divizia Hella de aplicații speciale este prezentă cu un centru de dezvoltare la Timișoara și cu o fabrică la Lugoj.

Faurecia Clean Mobility ar putea fi vândută cu aproximativ 500 de milioane de euro, în timp ce divizia de aplicații speciale ar putea fi evaluată la 1 miliard de euro, potrivit surselor Bloomberg.

Hella a anunțat, în aprilie, că analizează mai multe opțiuni strategice pentru divizia de aplicații speciale, inclusiv o potențială vânzare.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Divizia dezvoltă, produce și distribuie tehnologie de iluminat și produse electronice pentru o gamă largă de vehicule speciale, având circa 2.500 de angajați și o rețea de 4 fabrici și 5 centre de dezvoltare, în Germania, România, Austria, India și Noua Zeelandă.

În anul fiscal 2020/2021, divizia a obținut vânzări de aproximativ 400 milioane de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia
hella
vanzare active
faurecia craiova
hella timisoara
divizia aplicatii speciale
clean mobility