Blockchain, printre cei mai mari furnizori de portofele digitale, lansează o platformă ultrarapidă de tranzacționare criptomonede

Blockchain, printre cei mai mari furnizori de portofele digitale, lansează o platformă ultrarapidă de tranzacționare criptomonede
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 iul 2019

Compania din domeniul criptomondelor Blockchain, printre cei mai mari furnizori mondiali de portofele digitale, se pregătește să își lanseze propria platformă de tranzacționare pentru monede virtuale, despre care susține că va fi cea mai rapidă din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noua platformă, denumită The PIT (“groapa” – denumirea salei de negocieri pentru agenții de bursă, n.r.), promite viteze de ordinul microsecundelor pentru tranzacții efectute de retaileri și investitori instituționali, spune Peter Smith, directorul general al Blockchain și cofondatorul companiei, alături de Nicholas Cary.

“Am creat cea mai rapidă platformă cripto din lume, cu viteze de 40 microsecunde per tranzacție, capabilă să execute milioane de ordine pe secundă”, spune Smith.

Minerii de criptomonede, acuzați că pun prea mare presiune pe rețeaua de electricitate din Iran. Pregătiri pentru introducerea unui tarif special CITEȘTE ȘI Minerii de criptomonede, acuzați că pun prea mare presiune pe rețeaua de electricitate din Iran. Pregătiri pentru introducerea unui tarif special

“Clienții noștri pot efectua tranzacții în microsecunde, într-o categorie în care alte platforme le execută în milisecunde”, a precizat, pentru Reuters, Nicole Sherrod, șefa departamentului de tranzacționare al Blockchain.

O echipă formată din aproximativ 100 de angajați veniți de la bursa din New York, TD Ameritrade, Google, Goldman Sachs, UBS, Interactive Brokers și Revolut se ocupă de dezvoltarea platformei, care își va lansa activitatea pe 6 august. 

The PIT va fi disponibilă utilizatorilor din peste 200 de țări și jurisdicții și va oferi inițial servicii de transfer pentru perechea bitcoin/dolar, schimburile urmând să fie extinse în scurt timp pentru alte 25 de perechi de valute.

Accesul la o rețea bancară globală va facilita depunerile, retragerile și schimburile între valuta forte și criptomonede, în dolari americani, euro și lire sterline. Printre activele disponibile inițial se numără bitcoin, ether, litecoin, tether și token-urile PAX.

Criptomonedele au revenit în atenția investitorilor în acest an, în frunte cu bitcoin, a cărui valoare a crescut cu circa 160% de la începutul anului. Anunțul Facebook privind lansarea propriei monede virtuale, Libra, a susținut un raliu care a împins prețul bitcoin la maximul ultimelor 18 luni la finele lunii trecute.

Entuziasmul din piețe s-a mai răcit între timp, în prezent bitcoin fiind tranzacționat la 9.540 dolari. Cotația rămâne însă cu 156% peste cea înregistrată în decembrie 2018.

Lansată în 2011, Blockchain are sediul la Luxemburg și birouri în Londra, New York, San Francisco și Vilnius. Compania a atras 70 milioane de dolari de la investitori precum Google Ventures,  Lightspeed Venture Partners, Virgin și Lakestar.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain
platforma tranzactionare criptomonede
platforma criptomonede
the pit
lansare
portofel digital