Trump vede șanse mai mari pentru un acord cu China și îl laudă pe președintele Xi Jinping

Trump vede șanse mai mari pentru un acord cu China și îl laudă pe președintele Xi Jinping
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 aug 2019

Președintele american Donald Trump a declarat că șansele unui acord între SUA și China sunt "mai mari decât la orice alt moment de la începerea negocierilor" și a sugerat că nu exclude amânarea majorării taxelor vamale la importurile chinezești, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La summitul G7 din Biarritz, Franța,Trump a declarat că reprezentați au Chinei au telefonat către "oamenii noști care se ocupă de comerț" pentru a le propune reluarea discuțiilor. Totodată, Trump l-a lăudat pe președintele Xi Jinping, catalogându-l drept "un mare lider".

Întrebat dacă va amâna creșterea tarifelor vamale la importurile de bunuri chinezești, președintele american a răspuns că "orice este posibil".

Gabriel Resources a atras bani de la investitori pentru conflictul cu statul român CITEȘTE ȘI Gabriel Resources a atras bani de la investitori pentru conflictul cu statul român

"Își doresc calm, iar acesta este un lucru foarte bun, sincer. Și unul dintre motivele pentru care președintele Xi este un mare lider și pentru care China este o țară măreață este faptul că înțeleg cum funcționează viața", a adăugat Trump.

Bursele americane au deschis în creștere luni, pe fondul schimbării atitudinii președintelui american. Indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average sunt în urcare cu circa 0,7%, iar Nasdaq Composite crește cu aproape 1%.

Vineri, bursele au fost trase în jos de amplificarea tensiunilor dintre SUA și China.

Vineri, China a anunțat va impune taxe vamale suplimentare la importuri americane în valoare de 75 de miliarde de dolari, ca răspuns la tarifele anunțate de Statele Unite luna aceasta.

Președintele american Donald Trump a răspuns tarifelor anunțate de China cu tarife suplimentare de 5% pentru produse chinezești în valoare de 550 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
acord sua- china
negocieri sua-s&p 500
nasdaq
burse
dow jones