Wall Street așteaptă o recesiune, posibil severă - 2023 va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai grave pentru economia mondială din ultimele patru decenii. O aterizare dură pare inevitabilă

Wall Street așteaptă o recesiune, posibil severă - 2023 va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai grave pentru economia mondială din ultimele patru decenii. O aterizare dură pare inevitabilă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 ian 2023
Poate că recesiunea din 2023 este una dintre cele mai așteptate din toate timpurile, dar asta nu înseamnă că nu va fi dureroasă, scrie Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Barclays Capital spune că anul 2023 va rămâne în istorie ca fiind unul dintre cele mai grave pentru economia mondială din ultimele patru decenii. Ned Davis Research plasează riscurile unei recesiuni globale severe la 65%. Fidelity International consideră că o aterizare dură pare inevitabilă.
Vremea caldă salvează Europa - Prețul, la cel mai redus nivel de la începerea războiului CITEȘTE ȘI Vremea caldă salvează Europa - Prețul, la cel mai redus nivel de la începerea războiului

Bloomberg News a chestionat peste 500 de analiști de pe Wall Street cu privire la perspectivele pentru acest an. Iar previziunile optimiste sunt greu de găsit.

În timp ce Rezerva Federală își intensifică cea mai agresivă campanie de înăsprire din ultimele decenii, opinia consensuală este că o recesiune, chiar dacă ușoară, va lovi ambele părți ale Atlanticului.
 
Cu toate acestea, modestia și atitudinea rezervată sunt acum la ordinea zilei în rândul analiștilor care au eșuat, în mare parte, în a prezice criza costului vieții din 2022 și pierderile de două cifre de pe piață. De data aceasta, consensul s-ar putea dovedi din nou foarte greșit, oferind o serie de surprize pozitive, notează publicația americană. La rândul lor, Goldman Sachs Group, JPMorgan și UBS Asset Management văd economia sfidând consensul pesimist, pe măsură ce creșterea prețurilor se atenuează - semnalând câștiguri mari pentru investitori, dacă aceștia vor paria corect.
Analiză Bloomberg: România, furnizor de forță de muncă al UE, apelează la Asia pentru a-și acoperi propriul deficit CITEȘTE ȘI Analiză Bloomberg: România, furnizor de forță de muncă al UE, apelează la Asia pentru a-și acoperi propriul deficit

Deutsche Bank vede indicele S&P 500 crescând până la 4.500 puncte în prima jumătate a anului (de la 3.839,5 puncte la finele anului 2022), înainte de a scădea cu 25% în trimestrul al treilea, pe măsură ce recesiunea se instalează - pentru ca apoi să revină la 4.500 puncte până la sfârșitul anului 2023, pe măsură ce investitorii vor anticipa o redresare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
recesiune
economie
previziuni
estimari 2023
wall street
s&p 500
burse sua