Warren Buffett spune că nu este îngrijorat după retrogradarea ratingului SUA. Care este singura lui întrebare

Warren Buffett spune că nu este îngrijorat după retrogradarea ratingului SUA. Care este singura lui întrebare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 aug 2023

Legendarul investitor Warren Buffett spune că nu este îngrijorat din cauza retogradării ratingului SUA și că va continua să investească în titluri de stat americane prin intermediul Berkshire Hathaway.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Berkshire a cumpărat 10 miliarde de dolari în titluri de trezorerie americane lunea trecută. Lunea aceasta am cumpărat 10 miliarde de dolari în titluri de Trezorerie. Și singura întrebare pentru lunea viitoare este dacă vom cumpăra 10 miliarde de dolari în titluri pe 3, sau pe 6 luni", a declarat Buffett la CNBC, citat de Bloomberg.

Potrivit lui Buffett, “sunt unele lucruri de care oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze”, iar decizia Fitch “este unul dintre ele”.

PPF Group, care deține și PRO TV, vinde pachetul de control la afacerile telecom din Bulgaria, Ungaria, Serbia și Slovacia. Tranzacție de 2,5 miliarde euro CITEȘTE ȘI PPF Group, care deține și PRO TV, vinde pachetul de control la afacerile telecom din Bulgaria, Ungaria, Serbia și Slovacia. Tranzacție de 2,5 miliarde euro

Fitch Ratings a redus calificativul suveran al SUA de la AAA la AA+ marți, citând deficitul în creștere al națiunii și intensificarea conflictelor politice în jurul eforturilor necesare periodic pentru a ridica plafonul datoriei.

Câteva ore mai târziu, guvernul SUA a anunțat creșterea planurilor trimestriale de împrumut pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate.

Buffett a remarcat că preocupările Fitch sunt valabile și spus că nu este de acord cu tot ce face guvernul SUA, dar a precizat că acest lucru nu îl face să își schimbe părerile despre Trezorerie și dolar.

“Dolarul este moneda de rezervă a lumii și toată lumea o știe”, a mai spus Buffett.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
retrogradare rating sua
datorie sua
titluri trezorerie
berkshire hathaway