Nicio companie auto nu anunță public țintele de vânzări, în cifre exacte, pentru că asta ar însemna să-și dezvăluie planurile de afaceri concurenților. Dar la fiecare lansare de model și la fiecare început de an, orice marcă auto are planificate cu precizie țintele de vânzări pentru fiecare model în parte. Pentru noul SUV Bigster, ținta este extrem de ambițioasă și se apropie de 75% din vânzările Duster.
Compania germană Hengst a investit până în prezent 11 milioane de euro la Balș, unde a deschis anul trecut o fabrică de filtre, având printre clienți Miele, Kaercher și Festool.
Bucureștiul este una dintre cele mai productive regiuni din Europa, cu un nivel al PIB/capita de peste două ori mai mari decât media. Este acest lucru adevărat? Mulți cred că e făcătură statistică, în care producția altor regiuni românești e mutată artificial în Capitală. Profit.ro a obținut lămuriri de la Eurostat și explică cum stă situația în realitate.
Compania ungară Gránit Asset Management, controlată de omul de afaceri István Tiborcz, aflat în topul celor mai bogați unguri, a intrat în etapa finală de achiziție a clădirii de birouri Equilibrium 1, din București, de la dezvoltatorul suedez Skanska, potrivit surselor Profit.ro.
Proiectul de exploatare de resurse de cupru și aur din perimetrul Rovina din județul Hunedoara al subsidiarei românești a companiei miniere canadiene Euro Sun Mining, inițiat în urmă cu 20 de ani și care tocmai a fost inclus de Comisia Europeană pe lista celor considerate strategice pentru aprovizionarea cu materii primite critice a Europei și calificate astfel pentru a primi finanțare și alte forme de sprijin din partea UE, a rămas fără aviz de mediu anul trecut, iar pentru obținerea unuia nou este nevoie de acordul Ungariei, relevă date analizate de Profit.ro.
Fabrica BMW din orașul maghiar Debrecen, o investiție gigant pierdută de România, a finalizat instalarea liniilor de producție pentru viitorul model Neue Klasse, SUV-ul iX3. Compania spune că a implementat un proces de fabricație simplificat care se bazează inclusiv pe arhitectura inovatoare a mașinii.
Grupul canadian Holand Automotive, care a cumpărat dealerul Ferrari din România, lansat de fostul ministru Bazac, a semnat o nouă tranzacție în domeniul auto de pe piața locală, preluând acum și reprezentanța Aston Martin din București, deținută de același proprietar, prin grupul Forza Rossa, relevă datele analizate de Profit.ro.
Fondul american de investiții Cerberus Capital Management și partenerul său regional Revetas Capital sunt deschiși spre ideea vânzării complexului hotelier Radisson din București, însă o tranzacție de peste 200 de milioane de euro, cum se prefigurează a fi aceasta, poate constitui o problemă, deoarece piața imobiliară din România e prea fragilă pentru tranzacții de o asemenea anvergură, spun pentru Profit.ro mai multe surse din piața imobiliară.
Dacă în 2023 Guvernul a alocat circa 2% din PIB prin intermediul Fondului de rezervă bugetară, în 2024, Executivul a ajuns să aloce în acest mod 3,22% din PIB, respectiv 56,66 miliarde lei. Astfel, în anul alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale (anulate), cu 13 miliarde lei primiți, Ministerul Dezvoltării a fost cel mai mare beneficiar al fondurilor alocate prin acest mecanism, conform datelor analizate de Profit.ro.
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a scos la vânzare clădirea de birouri One Victoriei Plaza, din centrul Bucureștiului, folosită integral ca sediu central al First Bank și cumpărată în urmă cu doi ani și jumătate de la omul de afaceri Dorin Mateiu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.