Date oficiale: Procentul studenților care au călătorit cu trenul a crescut de 2,5 ori după introducerea gratuității

Date oficiale: Procentul studenților care au călătorit cu trenul a crescut de 2,5 ori după introducerea gratuității
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 12 aug 2018

Procentul studenților care au călătorit cu trenul a crescut de 2,5 ori anul trecut, după introducerea, începând cu 1 februarie, a gratuității pe acest tip de transport pentru toți studenții din România.

De ce este important: Toți studenții din România, indiferent de vârstă și naționalitate, beneficiază, începând cu 1 februarie 2017, de gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare și indiferent de operatorul feroviar.

Urmărește-ne și pe Google News

Mai este bine de știut: Gratuitatea la transportul intern feroviar este acordată tuturor studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România, de stat sau privată. Aceștia pot fi înscriși la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget sau taxă).

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV BMW explică de ce a ales Ungaria în locul României, singura țară din Europa de Est care nu are o investiție greenfield în industria auto CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BMW explică de ce a ales Ungaria în locul României, singura țară din Europa de Est care nu are o investiție greenfield în industria auto

Date oficiale ale CFR Călători, analizate de Profit.ro, arată că introducerea gratuităților nelimitate pentru studenți a avut ca rezultat o creștere a tuturor categoriilor de studenți în totalul călătorilor transportați de la 4,62%, în anul 2016, la 11,59%, în anul 2017. Este vorba, astfel, de o creștere cu 150% sau de 2,5 ori mai mare în 2017 față de 2016. 

De asemenea, în totalul călătoriilor subvenționate, procentul deconturilor pentru studenți a crescut de la 21,29%, în anul 2016, la 62,28%, în anul 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
studenti
tren
gratuitate
2017
numar
date
calatorii
cfr