CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România

CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 oct 2023

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, confirmă că va intra în România, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Loredana Coraș, avocat cu experiență la RTPR, BDA și BRD, a fost recrutată să coordoneze la nivel local operațiunile juridice ale sucursalei din România.

Profit.ro anunțase că Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia a trimis deja o notificare către  Banca Națională a României (BNR), în conformitate cu legislația europeană.

PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a

PKO, bancă de stat pe piață din 1919, a mai deschis astfel de sucursale la Frankfurt (Germania, 2015), Praga (Cehia, 2017) și în Slovacia (2021), Brexit-ul oprind planurile pentru deschiderea unei sucursale în Marea Britanie.

Banca  are o capitalizare de aproximativ 6 miliarde euro, de două ori mai mare comparativ cu Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală.

CONFIRMARE Biofarm semnează vânzarea către Adrian Polec, care deține producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, a unui teren în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Biofarm semnează vânzarea către Adrian Polec, care deține producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, a unui teren în centrul Bucureștiului

În 2016, PKO Bank Polski a preluat divizia poloneză a băncii austriece Raiffeisen Bank International, pentru 850 milioane de zloți (218 milioane dolari). Preluarea diviziei băncii austriece de către PKO a făcut parte din strategia guvernului polonez de creștere a cotei de piață a firmelor poloneze în sectorul financiar dominat de bănci din zona euro. PKO a anunțat atunci că achiziția îi permite să își extindă finanțarea către companiile mici și mijlocii.

PKO a acordat finanțări pentru diferite mari grupuri cu operațiuni și în România, precum Fondul de investiții american Paine&Partners, care controlează companiile agricole Silosud și Agrinatura din Teleorman și administrează, prin britanicii de la Spearhead, 18.000 hectare de teren agricol în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
pko
pko bank polski
polonia
pko bank romania