Douglas va anunța o ofertă publică inițială

Douglas va anunța o ofertă publică inițială
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Retailerul german de parfumuri Douglas intenționează să anunțe că va derula o ofertă publică inițială (IPO) în zilele următoare, au declarat două persoane familiarizate cu problema, într-un test pentru piețele de capital din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Grupul, deținut majoritar de CVC Capital Partners, se pregătește să anunțe intenția de a se lista la bursa de la Frankfurt, cel mai devreme săptămâna aceasta, au spus sursele, vorbind sub rezerva anonimatului.

Subscrierile din programul Fidelis depășesc reperul de 100 milioane euro. În piața secundară se găsesc titluri la scadențele scurte care oferă randamente mai mari decât cele din ofertă CITEȘTE ȘI Subscrierile din programul Fidelis depășesc reperul de 100 milioane euro. În piața secundară se găsesc titluri la scadențele scurte care oferă randamente mai mari decât cele din ofertă

Cu toate acestea, există șansa ca anunțul să aibă loc lunea viitoare, deoarece nu a fost luată o decizie finală, a adăugat una dintre surse, scrie News.ro.

Există o serie de date macroeconomice așteptate săptămâna aceasta, inclusiv cifrele privind inflația din SUA, de joi, care ar putea influența piețele financiare.

Reuters a relatat anterior că Douglas și-a propus să devină companie publică până la sfârșitul lunii martie.

Purtătorii de cuvânt pentru IPO au refuzat să comenteze.

Un anunț ar urma să apară pe fondul îmbunătățirii sentimentului față de noile listări de acțiuni, după IPO-urile de succes ale contractorului german de apărare Renk și Aeroportului Internațional din Atena, la începutul acestei luni.

Warren Buffett spune că Berkshire Hathaway ”este făcut să dureze”, chiar dacă epoca câștigurilor spectaculoase a luat sfârșit CITEȘTE ȘI Warren Buffett spune că Berkshire Hathaway ”este făcut să dureze”, chiar dacă epoca câștigurilor spectaculoase a luat sfârșit

Consensul tot mai mare că ratele dobânzilor au depășit un nivel maxim a creat un fundal mai luminos pentru piețele de acțiuni, în timp ce indicele de volatilitate CBOE - cunoscut sub numele de indicatorul fricii de pe Wall Street - rămâne la niveluri pe care bancherii le consideră favorabile pentru IPO.

Pe lângă Douglas, există cel puțin alte patru IPO-uri majore înscrise în prima jumătate a anului, au declarat surse pentru Reuters.

Douglas a raportat vânzări de 4,1 miliarde de euro în anul încheiat în septembrie, în creștere cu 12% față de anul precedent, cu un profit ajustat de 725,9 milioane de euro, în creștere cu 22%. Compania a stabilit un obiectiv pe termen mediu de creștere anuală a vânzărilor de 7%, cu un obiectiv de peste 200 de magazine noi în următorii trei ani.

Anul trecut, Bloomberg a relatat că Douglas ia în calcul o ofertă publică inițială pentru rețeaua de parfumerii Douglas, la o valoare de peste 7 miliarde de euro. La cel moment, publondul de private equity lucrează deja cu Rothschild & Co în acest sens, pentru un posibil IPO în 2024, cu Frankfurt ca loc de listare.

La finele anului 2020 a fost anunțat că Douglas se pregătește de o restructurare financiară în 2021, în condițiile în care pandemia de COVID-19 i-a afectat afacerile. În total, datoria netă a companiei se situa atunci la 2,1 miliarde de euro.

Anterior, CVC a mai demarat pregătirile pentru o ofertă publică inițială sau vânzare a Douglas, însă pandemia de coronavirus a pus capăt acestor planuri. CVC a preluat afacerea de la fondul de investiții Advent International și familia fondatoare Kreke, în 2015, pentru aproximativ 2,8 miliarde de euro.

În România, rețeaua este prezentă din 2007 și are 40 de magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
cvc capital partners
parfumerii douglas
cvc
ipo
igouglas
listare douglas
ipo douglas
vanzare douglas