Bolt, fosta Taxify, intră pe piața livrărilor de mâncare din Europa. Compania intenționează să intre în România și cu serviciul de livrare de mâncare, concurând Uber și pe această nișă

Bolt, fosta Taxify, intră pe piața livrărilor de mâncare din Europa. Compania intenționează să intre în România și cu serviciul de livrare de mâncare, concurând Uber și pe această nișă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 aug 2019

Compana estoniană Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, rivala Uber, lansează propriul serviciu pentru livrarea comenzilor de mâncare în Europa. Seviciul va fi disponibil inițial în capitala Estoniei, Tallinn, unde Bolt unde are sediul central.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ulterior, servicul va fi extins și în alte țări europene, primele pe listă fiind Letonia și Lituania. Totodată, Bolt Foods va ajunge anul acesta și în  Africa de Sud.

VIDEO Trump-Iohannis, în contextul intenției Exxon de a se retrage din Neptun Deep: SUA vor lucra cu România pentru a \ CITEȘTE ȘI VIDEO Trump-Iohannis, în contextul intenției Exxon de a se retrage din Neptun Deep: SUA vor lucra cu România pentru a "îmbunătăți climatul investițional" și pentru "a ajuta țara să folosească mai bine resursele de gaze"

"Este o piață cu competiție intensă. Totuși, avem peste 25 de milioane de oameni a nivel global care folosesc Bolt, iar livrările de mâncare sunt o cerință populară de ceva timp", a declarat Jevgeni Kabanov,, director de produse la Bolt, într-un interviu pentru Reuters.

În primăvară, cofondatorul Bolt, Martin Villig, a declarat într-un interviu pentru Profit.ro și postul de business Profit TV că intenționează să intre în România și cu serviciul de livrare de mâncare, concurând Uber și pe această nișă, după ce va observa cum evoluează business-ul în alte țări. La acel moment, intrarea pe piața locală era condiționată de rezolvarea problemelor legislative, normele în domeniu fiind însă între timp clarificate într-un sens apropiat de cel dorit de Uber și Bolt.

Bolt iși face însă intrarea târziu pe o piață în care startup-uri specializate și companii de ride-sharing concurează de ani de zile.

Luna trecută, platforma Takeaway.com, care la începutul anului trecut a cumpărat platforma de comenzi online de mân­care Oliviera, cu operațiuni în România, de la grupul bulgar Hello Hungry, a anunțat preluarea rivalului britanic Just Eat, printr-o fuziune evaluată la echivalentul a circa 10 miliarde euro.

Uber Eats, divizia de comenzi online de mâncare a Uber, a raportat în primul semestru venituri de 1,1 miliarde de dolari, de circa două ori mai mari față de anul precedent.

Bolt, care operează aplicația de ride-sharing omonimă, este finanțat de Didi și Daimler, operând în 30 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are circa 25 de milioane de utilizatori.

Taxify (acum Bolt) a deschis în primăvara anului trecut un birou în București, care servește drept centru de inginerie software. Biroul din București, situat în zona Timpuri Noi, are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxify
bolt
livrari manacare
livrare comenzi mancare
bolt eats
ubers eats