CEO-ul Poștei, în conflict cu angajații: Majorarea fondului de salarii a depășit creșterea afacerilor. Dacă vrem mai mult, tăiem din profitabilitate. Acționarul majoritar, Ministerul Cercetării, nu mi-a cerut să fac profit, ci să aloc mai mulți bani pentru salarii

CEO-ul Poștei, în conflict cu angajații: Majorarea fondului de salarii a depășit creșterea afacerilor. Dacă vrem mai mult, tăiem din profitabilitate. Acționarul majoritar, Ministerul Cercetării, nu mi-a cerut să fac profit, ci să aloc mai mulți bani pentru salarii
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 mar 2024

Afacerile Poștei Române au fost estimate pentru acest an la 1,8 miliarde de lei, cu aproape 200 milioane de lei mai mult față de 2023, spune directorul general al companiei, Valentin Ștefan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Suntem optimiști și, ținând cont de experiența din 2023, ne așteptăm pentru acest an să atingem o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, cu aproape 200 milioane de lei mai mult față de 2023. Anul trecut am închis cu o cifră de afaceri de circa 1,6 miliarde de lei. Bugetul de investiții a fost stabilit pentru 100 milioane de lei, susținut din fonduri proprii și creditul luat de la Eximbank Banca Românească în urmă cu patru ani", a afirmat șeful companiei.

El a adăugat însă că fondul de salarii a crescut de la 1,2 miliarde de lei în 2023 la 1,3 miliarde de lei în acest an.

"Am majorat fondul de salarii peste ritmul de creștere a cifrei de afaceri. Dacă vrem mai mult la salarii, înseamnă să tăiem din profitabilitate. Acționarul majoritar al companiei, Ministerul Cercetării, nu mi-a cerut să fac profit, ci să aloc mai mulți bani pentru salarii.

Profitul net pentru acest an a fost estimat la un nivel similar celui atins în 2023, undeva la 10-12 milioane de lei", a spus reprezentantul companiei.

Potrivit bugetului aprobat pentru 2023, veniturile totale ale Poștei Române vor atinge 1,661 miliarde de lei, cheltuielile totale au fost estimate la 1,653 miliarde de lei, iar profitul net la 5,654 milioane de lei.

"Bugetul a fost realizat în proporție de 99,8%", a spus Ștefan.

EXCLUSIV FOTO Global Hubb, cu cel mai mare brand de țigări electronice din lume, deschide cel mai mare magazin de vaping din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Global Hubb, cu cel mai mare brand de țigări electronice din lume, deschide cel mai mare magazin de vaping din România

În 2022, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, veniturile totale ale Poștei Române s-au situat la 1,514 miliarde de lei, cheltuielile totale au însumat 1,496 miliarde de lei, iar profitul net a atins 11,259 milioane de lei.

Poșta Română are ca acționari Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (MCID) - 93,75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 6,25%.

Poșta este cel mai mare operator local de profil, are peste 22.000 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

Săptămâna trecută era anunțat de către BNS că procesul de negociere a noului contract colectiv de muncă din Poșta Română a fost compromis, iar oamenii se pregătesc pentru declanșarea grevei generale la sfârșitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii aprilie.

Ieri, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Poșta Română” a aprobat o creștere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv cu aproximativ 105 milioane de lei, în propunerea de buget de venituri și cheltuieli pe 2024 înaintată Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID).

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
buget
salarii