Eldrive se împrumută și pentru România. Peste 4.300 stații de încărcare noi pregătite pentru piața locală

Eldrive se împrumută și pentru România. Peste 4.300 stații de încărcare noi pregătite pentru piața locală
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Compania bulgară Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, a cărei intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.roa contractat un împrumut de 40 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru instalarea a 8 472 de stații de încărcare a vehiculelor electrice (VE) în Bulgaria, Lituania și România în următorii trei ani.

Această investiție este susținută de programul InvestEU, care își propune să atragă investiții suplimentare în valoare de peste 372 miliarde EUR între 2021 și 2027. Programul InvestEU mobilizează investiții pentru prioritățile de politică ale UE, cum ar fi tranziția verde, competitivitatea, inovarea și infrastructura durabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Cehii de la Rezolv Energy au semnat acordul de conectare la rețea pentru noi parcuri eoliene în România, unele dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI Cehii de la Rezolv Energy au semnat acordul de conectare la rețea pentru noi parcuri eoliene în România, unele dintre cele mai mari din Europa
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cu sprijinul financiar din partea InvestEU și BEI, Eldrive Holding plănuiește să investească aproximativ 146 milioane euro în instalarea a 4.376 de stații de încărcare noi pentru VE în România, 2 575 în Lituania și 1 530 în Bulgaria, accelerând punerea la dispoziție a infrastructurii necesare pentru dezvoltarea transportului curat în cele trei țări și sprijinind tranziția către neutralitatea climatică.

La finele anului trecut, compania a deschis un nou HUB în București, cu 20 de puncte de încărcare, în parcarea AFI Cotroceni.

Compania, cu sediul în Sofia, și-a propus ca, în timp, să acopere principalele drumuri naționale din Peninsula Balcanică, incluzând Macedonia, Grecia și Albania.

Șeful celei mai valoroase companii din lume spune că angajează doar oameni care cred că „unu plus unu fac trei” CITEȘTE ȘI Șeful celei mai valoroase companii din lume spune că angajează doar oameni care cred că „unu plus unu fac trei”

În primăvara anului 2020, OMV Petrom a instalat, în parteneriat cu Eldrive, două stații de încărcare rapidă în două benzinării OMV din Bulgaria, planul fiind atunci ca, în următorii doi ani să extindă proiectul la alte 28 de benzinării din România și Bulgaria. 

La acest moment, Eldrive are peste 120 de stații, cu 200 de punc­te de încărcare, în București, Craiova, Constanța, Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
eldrive
stații
automobile electrice