Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a declanșat un control la Termoenergetica București.
Prețul gazelor s-a majorat luni semnificativ pe cea mai importantă piață din România, cea pentru ziua următoare operată de Bursa Română de Mărfuri (BRM), ajungând la peste 450 lei/MWh, nivel nemaîntâlnit din decembrie 2022. Cauzele: vremea rece, care conduce la majorarea consumului intern, cererea suplimentară venită din Republica Moldova și gradul redus de umplere a depozitelor. În plus, sursele de aprovizionare sunt limitate: TurkStream și TAP în sud-est și Ungaria, în vest.
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a finalizat, în luna ianuarie a anului curent, o investigație la operatorul PPC Energie Muntenia SA și a constatat încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) și b), art. 6 și ale art. 12 alin. (3) și (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), coroborate cu art. 15 din RGPD.
Fondul american de investiții Elliott Investment Management a acumulat o participație importantă în gigantul petrolier BP, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația. Dimensiunea exactă a participației nu a fost dezvăluită.
Decizia privind o eventuală prelungire sau nu a schemei de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale va fi semnată cel târziu săptămâna viitoare, transmite ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a declanșat un control la Termoenergetica București.
OMV Petrom va externaliza servicii de transport din zonele de producție Oltenia și Valahia, din Pitești, împreună cu personalul aferent, către Eugen Trans, operațiunea fiind analizată de Consiliul Concurenței.
Operatorul rețelei naționale de energie electrică din Ucraina, Ukrenergo, a anunțat că limitează livrările de energie către industrie și companiile ucrainene din cauza consumului crescut pe vreme geroasă și a lipsei de generare după loviturile cu rachete rusești, relatează Reuters.
OMV Petrom a acoperit în 2024 peste o treime din cererea de combustibili și gaze și o zecime din consumul de energie electrică ca urmare a funcționării la capacitate maximă a activelor, atât din upstream, cât și din downstream, în pofida mediului reglementator defavorabil, transmite, la Profit.ro TV, CEO-ul companiei, Christina Verchere.
Din cele 11 miliarde de euro pe care cea mai importantă companie de petrol și gaze din România și regiune, OMV Petrom, s-a angajat să le investească în perioada 2022-2030, aproximativ 35% sunt în energie cu emisii scăzute și zero de carbon, iar circa 65% în combustibili fosili, cu majoritatea evident orientată mai mult spre gaze datorită proiectului Neptun Deep, transmite CEO-ul companiei, Christina Verchere, la Profit.ro TV.