Societății Distribuție Energie Electrică România SA (DEER), operatorul de distribuție din grupul Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român, prin Ministerul Energiei, i s-a cerut intrarea în insolvență de către un contractor de lucrări, însă compania-mamă a distribuitorului a transmis că acesta a plătit grosul sumei revendicate chiar în ziua înregistrării dosarului cu solicitarea de insolvență.
Conducerea companiei de stat Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ), care operează termocentrala Paroșeni și minele de huilă din zonă, controlată integral de Ministerul Energiei, a hotărât eliminarea unei treimi din totalul funcțiilor de conducere, precum și reducerea cu 20% a cheltuielilor.
Consumul mondial de energie a crescut mai mult în 2024 decât în întregul deceniu precedent, marcat de o creștere a electricității și o scădere a petrolului, acesta din urmă reprezentând pentru prima dată mai puțin de 30% din total, potrivit raportului anual al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) publicat și preluat de France Presse.
Compania israeliană dezvoltatoare de proiecte de producție și stocare de energie regenerabilă Econergy, listată la Bursa din Tel Aviv, anunță că este în negocieri pentru vânzarea unui proiect la Crizbav (județul Brașov), cu o capacitate de 75 MW.
Irakul intenționează să își majoreze capacitatea de producție de petrol la peste 6 milioane de barili pe zi (bpd) până în 2029, a anunțat duminică Ministerul Petrolului, citat de agenția de presă de stat.
Compania Municipală Termoenergetica București S.A. anunță că în următoarele zile se vor efectua lucrări de reabilitare pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală. Intervențiile au durate diferite de realizare, în funcție de complexitatea fiecărei lucrări. Aceste lucrări de reparații sunt urgente, fiind impuse de avariile provocate de funcționarea rețelei la temperaturi exterioare scăzute.
China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec), cel mai mare procesator de petrol din lume în funcție de capacitate, a raportat duminică o scădere de 16,8% a profitului net în 2024, pe fondul reducerii prețurilor țițeiului și al dezvoltării accelerate a industriei vehiculelor electrice (NEV), transmite Reuters.
R.Power Group, lider pe piața fotovoltaică din Polonia, a semnat primul său acord de achiziție de energie (PPA) pe termen lung în România pentru furnizarea a 357 GWh de energie verde. Contractul 2026-2036 marchează un pas important în extinderea companiei pe piața europeană a energiei regenerabile.
Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie a transmis o scrisoare deschisă către Ministerul Energiei, atenționând că observă intensificarea discursului public privind introducerea unor tarife diferențiate pe intervale orare pentru consumul de energie.
România a produs, în ianuarie 2025, o cantitate de țiței de 219.000 tone echivalent petrol (tep), cu 12.700 tep mai mică (-4,5%) față de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).