Companiile din energie care au dreptul la restutuirea unor sume plătite la Fondul de tranziție energetică, ca urmare a deciziei CCR din noiembrie, care a constatat că supraimpozitarea producătorilor de energie este neconstituțională, vor putea depune cereri de restituire a fondurilor la care au dreptul, prevede un proiect de ordonanță de urgență, prezentat anterior de Profit.ro și confirmat acum de Guvern. Cheltuiala cu aceste restituiri este estimată la 1,5 miliarde de lei.
Tăierea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare până la un cuantum maxim de 300 lei brut, aproximativ 172 lei net/lună - anunțată de Profit.ro - este total nejustificată și sfidează angajații care se expun la riscuri de vătămare pe durata exercitării atribuțiilor de serviciu, transmite Sindicatul din România al Polițiștilor Europeni - Europol.
Sporul acordat bugetarilor pentru condiții periculoase sau vătămătoare va fi limitat la 300 de lei brut lunar pentru toate categoriile de personal plătit din fonduri publice, prevede un proiect de ordonanță de urgență obținut de Profit.ro. UPDATE Informațiile Profit.ro au fost confirmate de Ministerul Muncii.
Ar fi o greșeală acum creșterea taxelor. România se va gripa. Germania scade taxele pentru a da un stimulent economiei, nu creștere de taxe și inhibare a economiei, a transmis Florin Jianu, președintele IMM România la Maratonul Profit.ro "Made in Romania".
Majorarea TVA în HoReCa, prevăzută în programul Guvernului Bolojan, va pune o presiune uriașă pe industria ospitalității, atenționează Radu Savopol, fondatorul lanțului de cafenele 5 to go și președintele HORA, autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești.
Confiscarea specială în cazul infracțiunii de camătă va viza atât sumele de bani împrumutate, cât și dobânda obținută prin săvârșirea infracțiunii, prevede un proiect legislativ, analizat de Profit.ro, care a primit avizul comisiilor de specialitate și urmează să primească votul final al Parlamentului.
Marile averi și marile afaceri, cele ce depășesc 10 milioane de euro, sunt propuse să fie impozitate cu taxe de solidaritate între 1% și 3%, prevede un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari și analizat de Profit.ro. Un regim de taxare și mai dur, cu 5% din cifra de afaceri, este pregătit pentru firmele cu afaceri care depășesc 10 milioane de euro în domeniile extracției, rafinării sau comercializării produselor petroliere și a derivatelor acestora.
Introducerea în România a unui sistem de impozitare progresivă a veniturilor, cu cote de 6%, 12% și 18% în locul actualei cote de 10%, ar genera venituri substanțiale la bugetul statului, de 11,8 miliarde de euro (59,6 miliarde lei la cursul din prezent), potrivit unei analize a Comisiei Europene văzută de Profit.ro.
Companiile din energie care au dreptul la restutuirea unor sume plătite la Fondul de tranziție energetică, ca urmare a deciziei CCR din noiembrie, care a constatat că supraimpozitarea producătorilor de energie este neconstituțională, vor putea depune cereri de restituire a fondurilor la care au dreptul, prevede un proiect de ordonanță de urgență, pregătit în acest sens. Cheltuiala cu aceste restituiri este estimată la 1,5 miliarde de lei.
Premierul Ilie Bolojan s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții agenției internaționale de rating Fitch, Guvernul anunțând cu acest prilej că își reafirmă angajamentul ferm față de echilibrarea finanțelor publice și implementarea unor politici economice responsabile.